Показване на 6 резултата

Теанинът, известен още като L-теанин, е аминокиселина, която се намира предимно в чаените листа и някои видове гъби. Той е широко известен със своите релаксиращи свойства, без да предизвиква сънливост, което го прави изключително популярен сред хората, търсещи естествен начин за намаляване на стреса и подобряване на фокуса. Както мелатонинът (хормон със съвсем различна структура), така и теанинът имат насърчаващи съня свойства.

Какви са полезните му свойства за човешкия организъм?

Теанинът предлага множество ползи за здравето, включително:

  • Подобряване на релаксацията: Помага за намаляване на стреса и ангажирането на релаксиращия отговор на тялото без сънливост.
  • Подобряване на когнитивните функции: Теанинът може да подобри вниманието и яснотата на ума, като същевременно поддържа спокойствие.
  • Подпомагане на съня: Въпреки че не действа като седатив, теанинът може да подобри качеството на съня, като улесни заспиването и дълбочината на съня.

Какви функции изпълнява в тялото?

Теанин действа по различни начини в тялото, включително:

  • Модулация на невротрансмитерите: Теанинът влияе на нивата на невротрансмитерите като серотонин и допамин в мозъка, което спомага за регулирането на настроението и възприятията за стрес.
  • Подобряване на алфа-мозъчните вълни: Увеличава активността на алфа вълните в мозъка, което се асоциира с релаксация и креативност.
  • Антиоксидантни свойства: Теанинът има силни антиоксидантни свойства, които помагат за защита на клетките от увреждания от свободни радикали.

Как да си набавите теанин?

Много лесно – от асортимента на MagHerbs с лесна и бърза доставка до дома чрез Еконт или Спиди. Ще го откриете самостоятелно, както и в комбинация с други насърчаващи релаксацията съставки, като пасифлора и хмел. Имаме и продукти под формата на билкови капки, така че остава да изберете най-подходящата за вас форма.