Показване на 7 резултата

Кое е по-добре: протеин или гейнър?

Терминът гейнър често се използва не само за определяне на опитни културисти. Гейнър включва още хранене за спортисти, но се препоръчва за начинаещи.

Какво се има предвид под спортно хранене?

На английски език терминът означава „растеж, увеличаване“. Под Gainer трябва да се разбере специалната добавка, която се отнася до категория на хранете от спортисти. Основната цел на такива продукти е да се набавят всички нужни хранителни вещества, чрез които ще се изгради мускулната тъкан с достатъчно висока степен.

Защо ни е гейнър?

Необходимо е за спортната аудитория, които се нуждаят от скоростно увеличаване на мускулната маса. Ето защо, за този начин на „спортно хранене“ са необходими повече протеини и въглехидрати. Съществуват хранителни добавки, които са с директно допълнение на протеин, необходим за образуване на мускулите. За сметка на въглехидратите, тялото получава цялата енергия, необходима за тренировки.

Кои са първите спортни диетични продукти?

Гейнър продуктите имат дълга история. Създаден е за да се използва по-евтин протеин, с високо съдържание на мазнини и захари. Съответно калорийното съдържание е доста високо. Една порция съдържа минимум 3000 калории.

Дали желаното тегло може да се набира с помощта на гейнъри?

Ако искате да разберете какво е гейнър, трябва да знаете защо е необходим. Необходим е за онези хора, които са ектопорф. С други думи, ако пъпка спортисти не могат да получат мускулна маса в кратък срок от време, трябва да се обърне внимание на наддаване на тегло. Ако стандартната диета ще добави около 2-3 порства, тогава мускулната маса започва да расте по-бързо.

Ако структурата на тялото на човека е ендоморфно, което означава, че лесно печели тегло, в тези случаи спортното хранене не се препоръчва, защото въглехидратите се превръщат в мастна тъкан.

За такива хора най-добрият вариант би било смес от протеини и въглехидрати, които да се приемат по-бавно. Гейнър напитките за наддаване на тегло имат поразителен ефект при аудиторията на баскетболисти, футболисти, боксьори и други спортисти, които редовно са изложени на аеробни тренировки.

Какво въздействие може да се получи?

Ако използвате спортно хранене директно преди тренировка, след упражняване мощността ще бъде възстановена по-бързо. При условията на подходяща диета и режим на приемане на спортно хранене, можете спокойно да задържите теглото на желаното ниво.

С какво може да се комбинира?

Какъв тип добавки може да се използва съвместно с гейнърите? Професионалистите съветват за приема на креатин. Протеините и въглехидратите ще улеснят високоскоростната асимилация на продукта. Също така е възможно да се смесват тези две спортни добавки в един коктейл, и да се използва веднага след затварянето на тренировъчния набор. Освен това, Gainer често включват протеини.

Какъв да бъде гейнърът?

Необходимо е да се разберат основните различия, които съществуват между протеините и наддаването на тегло. Чрез протеинообразието се има предвид протеинен смес. Съставът на такова хранене за спортисти съдържа минимални количества мазнини и въглехидрати. В основата на този хранителен режим са протеините.

Креатините са смесите, в които са основни градивни елементи като въглехидрати и протеини. Може да включва и малко количество ненаситена мазнина. Въглехидратите в сместа могат да бъдат до 80%, протеините – 40%. Във връзка с това спортната храна е силно калорична. Една част от сместа достига около 1000 Ккал.