Stress-Relax® Tranquil Sleep / Стрес релакс за спокоен сън Natural Factors - 60 дъвчащи таблетки

Stress-Relax® Tranquil Sleep / Стрес релакс за спокоен сън Natural Factors - 60 дъвчащи таблетки

Стрес Релакс Транкил Слип на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на дъвчащи таблетки. Добавката Stress-Relax осигурява значителна подкрепа при условия на безсъние, поддържа здравословния сън и спомага нервната система да се адаптира към промените в циркадните цикли на бдителност и сън.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 35.99 лв. -10%
39.99 лв.
Производител:
Код на продукта: 2831NF
Магически точки: 40
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 30
 • Дози на ден 1
 • Една доза 2 таблетки
 • Л-теанин 100 mg
 • 5-HPT хидрокситриптофан 15 mg
 • Мелатонин 1.5 mg
 • Разфасовка 60 дъвчащи таблетки

Описание

Стрес Релакс Транкил Слип на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на таблетки за дъвчене. Добавката Стрес-Релакс Tranquil Sleep е предназначен за поддържане на краткотрайния и на продължителния здравословен сън. Стрес Релакс съчетава три природни биоактивни вещества, регулиращи състоянието на бдителността и съня (L-theanine, 5-хидрокситриптофан и мелатонин), които осигуряват сигурна подкрепа в случаи на безсъние. 

Какво е действието на добавката Стрес Релакс Транкил Слип?

 • Взаимодейства хармонично с естествените хормони на организма, без да пречи на тяхната биосинтеза и метаболизъм;
 • Подпомага продължителността и качеството на съня;
 • Помага на нервната система да се приспособи към измененията в циркадните цикли на бдителност и сън, (работни дневни и нощни смени, промяна на часовите зони, поради чести полети и т.н.);
 • Облекчава дневната умора от ефекта "струя закъснение" и намалява времето за сън при лица със синдром на забавена фаза на съня (DSPS);
 • Причинява релаксиране и преодоляване на състоянията на стрес и раздразнителност.

Какво е съдържанието на таблетките Stress-Relax?

Всяка Tranquil Sleep Стрес-Релакс® таблетка за дъвчене подсигурява 100mg Suntheanine® L-theanine, 15mg L-5-хидрокситриптофан (5-HTP, Екстракт от семена griffonia simplicifolia) и 1,5 мг мелатонин – комбинация от отлично действие в безсъние.

Какво е въздействието на L-theanine съставката върху спокойният сън?

Съставката L-theanine влияе върху спокойствието и съня на организма и е важна част от психоактивните функции на черния и зеления чай. Съставката Л-теанин увеличава нивата на задържане медиатор ГАМК, серотонин и допамин в мозъка. Разгледаните невротрансмитери контролират познавателните способности, емоциите, концентрацията, настроението, съня и бдителността, както и консумацията на клетъчна енергия в невроните.

Какво представлява Л-теанин съставката?

Хранителната добавка Формула Sleep Stress Relax® включва отпускащия компонент L-theanine, който не включва седативно действие и не забавя рефлексите на тялото. Л-теанин има голям принос към безсънието и е важен, тъй като стимулира образуването на алфа вълни – активатори на "будна релаксация", необходими за въвеждането на тялото в по-късните фази на съня. 

Обобщение за добавката Стрес Релакс

Стрес-Релакс Tranquil Сън на марката Натурал Факторс представлява 5-хидрокситриптофан, естествена аминокиселина, която се съдържа в семената на тропическото растение Африкански грифон (Griffonia simplicifolia). Аминокиселината 5-хидрокситриптофан е химически идентична с тази в метаболизма на човека, образувана от аминокиселината триптофан и от която се образува основният невротрансмитер, свързан с доброто настроение и усещането за щастие – серотонин (5-хидрокситриптамин, 5-HT). 5-HTP е предшественик на серотонина и е почти автоматично преобразуван в серотонин.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Сдъвквайте по 2 таблетки дневно, 30-40 минути преди лягане.