Стронциев Цитрат / Strontium Citrate Swanson - 60 капсули

Стронциев Цитрат / Strontium Citrate Swanson - 60 капсули

Стронциев Цитрат от Swanson доставя на тялото важен минерал за здрави кости и зъби. Стронцият предотратява рисковете от остеопороза и подпомага растежа и развитието на костната тъкан.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 34.38 лв. -10%
38.20 лв.
Производител:
Код на продукта: SW1195
Магически точки: 38
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 60
 • Дози на ден 2
 • Една доза 1 капсула
 • Разфасовка 60 капсули
 • Стронций 340 mg

Описание

Какво значение има Стронцият за костната система

Стронцият е елемент, подобен на калция, който подпомага изграждането на костната структура и зъбите. Той се открива в морската вода и морски дарове. Според научни изследвания, стронцият стимулира образуването на остеобластите (клетките сформиращи костната тъкан) , което увеличава развитието на нови кости . Стронцият се намира в концентрирани количества в костите, зъбите и аортата. Този елемент е открит за първи път през 1790 от Адей Кроуфорд и сравнително от скоро започва да се използва като важно средство за предотвратяване на остеопорозата. Той единствен може да регенерира и възстанови растежа на костите. Изследвания от миналия век доказват, че стронцият е жизненоважен елемент за здрави кости, като 99 % от минерала е концентриран в костната система. Дефицитът му може да причини нарушения в минерализацията на костите и зъбите.

Как възниква остеопорозата

Остеопорозата е заболяване, което се характеризира с намалена костна маса и чупливи кости, дори само при лека травма. Костите са жива тъкан, която се обновява постоянно и процесите на разрушаване и изграждане на нова кост са в баланс. Когато това равновесие обаче се наруши възниква остеопороза. Старата кост, която е изграден от зрелите костни клетки остеокласти се резорбира от изграждащите новата костна тъкан остеобласти. С напредване на възрастта обаче този процес се нарушава, особено по време на менопауза при жените естрогенът подтиска тази резорбция и така се загубва костна маса в значителна степен.

Ползите от приема на Стронциев Цитрат

 • Предотвратява развитието на остеопороза;
 • Подпомага  увеличаването на костната маса;
 • Провокира по-бързото размножаване на остеобластите;
 • Стимулира синтеза на минерализиран колаген, който сформира основата на косната тъкан;
 • Привлича излишния калций към костите;
 • Използва се успешно и при други заболявания на костите като метастатичен костен карцином, болест на Милкман и детски рахитични деформации.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по една капсула два пъти на ден по време на хранене.