Сулфорафан от кълнове от броколи / Sulforaphane from Broccoli Sprout Extract 400mcg SWANSON - 60 Капсули

Сулфорафан от кълнове от броколи / Sulforaphane from Broccoli Sprout Extract 400mcg SWANSON - 60 Капсули

Суонсън Sulforaphane е хранителна добавка, която включва високо концентриран BroccoPhane®, предствляващ патентован екстракт от семената на броколи. Сулфорафан е стандартизиран за съдържанието на sulforaphane, който е признат като ключов фактор и е отговорен за здравословните свойства, свързани с кръстоцветни зеленчуци.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 22.86 лв. -10%
25.40 лв.
Производител:
Код на продукта: SWR048
Магически точки: 25
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 60
 • Дози на ден 1
 • Една доза 1 капсула
 • Сулфорафан 400 mcg
 • Разфасовка 60 капсули

Описание

Препаратът Сулфорафан от брюкселско зеле и броколи подобрява детоксикацията на организма, предотвратява мутацията на ДНК и помага за отстраняване на патогенните микроорганизми от тялото. Благоприятства укрепването на здравословното състояние и може да намали риска от развитие на много заболявания, включително рак.

Предимства на Сулфорафан от брюкселско зеле и броколи:

 • БрокоФан® Екстракт от броколи;
 • Стандартизиран за съдържанието на минимум 400 mcg сулфорафан;
 • Важен фактор за превенцията на рака;
 • Активира ензимите, отговорни за детоксикацията;
 • Укрепва системната антиоксидантна бариера;
 • Насърчава здравето на сърцето и кръвоносната система;
 • Насърчава правилната клетъчна репликация;
 • Бори се с патогенните микроорганизми;
 • Елиминира възпалението в тялото;
 • Полезни при H. pylori инфекции.

Какво представлява Сулфорафан?

Sulforaphane е органично химично съединение, което принадлежи към изотиоцианатната група. Според изследователите, поради своето биологично действие и многопосочена дейност в човешкото тяло, sulforaphane добавките могат да се използват за превенция и лечение на много сериозни заболявания. Sulforaphane се приписва за противоракови, антиоксидантни, противовъзпалителни и антибактериални свойства.

Как се добива Сулфорафан?

За съжаление, много е трудно да се получи sulforaphane от естествени източници. Глюкорафанът, присъстващ в кръстоцветните зеленчуци, е прекурсор за производството на сулфорафан, чиито големи количества се отлагат в семената и кълновете от броколи. Процесът на превръщане на глюкорафанин в биологично активен сулфафан изисква наличието на специфичен ензим - мирозиназа. Той е много чувствителен, например до висока температура, поради което топлинната обработка на пресни броколи прави производството на активен сулфорафан практически невъзможно. 

На практика това означава, че глюкорафанът влиза в тялото ни в непокътната форма. Формата на глюкорафанът може да бъде частично хидролизирана от микрофлората, присъстваща в дебелото черво, но количеството получен sulforaphane не е достатъчно, за да носи терапевтично значение.

Ефективна детоксикация на системата

Sulforaphane е много ефективен активатор на ензими, отговорни за детоксикацията на организма. Той силно засяга особено ензимите на фазата на детоксикация I и II. По този начин се подобрява метаболизма и елиминирането на потенциално мутагенни и генотоксични съединения от тялото, и косвено може да намали тяхната реактивност.

Това действие носи много ползи за черния дроб, който е облекчен в своята работа. В допълнение, както показват изследванията, сулфорафанът защитава хепатоцитите и ги предпазва от увреждане на различни фармацевтични продукти, алкохол, консерванти, добавени към храната и т.н. Тя също може да допринесе за увеличаване на концентрацията на превантивна глутатион.

Противораково потенциален препарат

Описаният по-горе механизъм, свързан с регулирането на експресията на ензимите от фазата на детоксикация I и II, е от съществено значение за предотвратяването на патологични канцерогени. Мутагенните и генотоксични съединения трябва да се елиминират от организма, преди да увредят ДНК и да започнат процеса на карциногенеза. Поради наличието на sulforaphane, този процес е бърз и ефективен.

Нещо повече, sulforaphane може също така директно да повлияе на процеса на канцерогенезата и да промени хода му. Проучванията показват, че това съединение е мощен блокер на клетъчния цикъл и индуктор на апоптозата на зле формирани клетки. В допълнение, добавката насърчава потискането на туморната клетъчна пролиферация и ограничава разширяването на тези генетични модификации.

Антибактериална активност

Sulforaphane има силни антимикробни свойства и помага за премахване на патогенните микроорганизми от тялото. Препоръчва се особено за хора, заразени с Helicobacter pylori, което допринася за образуването на стомашни язви, а в екстремни случаи дори може да доведе до развитие на рак на стомаха.

Противовъзпалителен ефект

Sulforaphane помага да се намали интензивността на възпалението в организма. Той работи добре при профилактика на заболявания, предизвикани от хронично възпаление, което може да бъде полезно и при някои автоимунни заболявания, в хода на които има обостряне на възпалението.

Обобщение

Суонсън Sulforaphane е добавка, която ви позволява да се възползвате от пълното предимство на сулфорафановия потенциал. Препоръчва се за хора, които са изложени на постоянен контакт с токсини, т.е. хора, живеещи в големи градове, или хора, пристрастени към никотин, или злоупотребяващи с фармакологични агенти (напр. болкоуспокояващи), както и на хора, консумиращи преработени храни.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 доза дневно.