SuperVision® Herbal Formula / Билкова формула в подкрепа на зрението с Лутеин Webber Naturals - 90 капсули

SuperVision® Herbal Formula / Билкова формула в подкрепа на зрението с Лутеин Webber Naturals - 90 капсули

Билковата формула на Webber Naturals доставя на тялото важен пигмент в подкрепа на здравословното състояние на очите. Той поддържа функцията на ретината и проявава антиоксидантни свойства. Освен, че е важен за дейността на очите лутеинът допринася цялостно за нормалното функциониране на организма.

22.60 лв.
Производител:
Код на продукта: 3337WN
Магически точки: 22
Наличност: Изчерпан

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 90
 • Дози на ден 3
 • Една доза 1 таблетка
 • Кверцетин 25 mg
 • Сух екстракт от морков 25 mg
 • Разфасовка 90 капсули
 • Лутеин 2 mg
 • Витамин P (Рутин) 25 mg
 • Очанка 100 mg
 • Патентована смес 15 mg Плодова смес: червена боровинка, синя боровинка, череша, черен касис (плод)
 • Черна боровинка 5:1 Пудра от плод 50 mg

Описание

Какво представлява Лутеинът и каква роля изпълнява в организма ни

Лутеинът е каротеноид и се използва от организмите за поглъщане на синята светлина и като антиоксидант. Той е неразтвотим във вода и е свързан с една или повече мастни киселини. В човешкото око се съдържа в макулата "macula ultea", допринасяйки пигментацията му като му придава жълтеникав цвят. Лутеинът предпазва структурите в ретината като блокира синята светлина и така предотвратява риска от окислителни увреждания, които довеждат до дегенерация на макулата. Поради действето си като антиоксидант този каротеноид предпазва артериите от натрупване на мастни плаки, предотвратявайки риска от инфаркт и инсулт. Лутеинът не се произвежда от организма самостоятелно и се набавя посредством приема на храни, които го съдържат и под формата на хранителна добавка. Пигментът придавя яркия цвят на зеленчуците. Той се съдържа в морковите, но и в множество зеленолистни зеленчуци, като тук хлорофилът замаскира тяхната пигментация.

Ползите от допълнителен прием на Лутеин

Поддържа здравето на очите като предпазва дълбоките структури на ретината. При влизане в организма той се свързва с макулата-частта от ретината, отговорна за най-ясното виждане. Вредното въздействие на синята светлина, след редовно и продължително облъчване от екраните на компютъра и телевизора оказва негативно въздействие върху здравето на очите. Лутеинът намалява значително риска от увреждане на макулата.

Предотвратява развитието от катаракта или т. нар "перде на очите". Вредното въздействие на свободните радикали в организма увреждат протеините на лещата. Лутеинът изчиства организма от тях и така предпазва от дегенерация фините структури на окото.

Оказва положителен ефект за цялостното състояние на организма като поддпомага правилната функция на сърдечно- съдовата дейност, предпазвайки артериите от плаки и  развитие на атеросклероза и риска от инфаркт и инсулт.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1-2 таблетки 3 пъти дневно с храна.