Таурин / Taurine 500 mg HOLLAND AND BARRETT - 50 Капсули

Таурин / Taurine 500 mg HOLLAND AND BARRETT - 50 Капсули

Таурин на марката Холанд и Барет е хранителна добавка във вид на капсули от 500 мг. Тауринъът се произвежда по естествен начин в тялото: мозъка, ретината, сърцето и кръвните клетки, наречени тромбоцити. Каплетите Таурин подкрепят азотния метаболизъм, мускулния катаболизъм, увеличават освобождаването на анаболни хормони и регулират инсулиновата чувствителност.

11.45 лв.
Производител:
Код на продукта: HDVM6739
Магически точки: 11
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Таурин 500 mg
  • Разфасовка 50 капсули
  • Една доза 1 капсула
  • Дози в опаковка 50
  • Дози на ден 1

Описание

Таурин каплетите на Холанд и Барет е хранителна добавка, осигуряваща 500 мг. тауринова киселина. Тауринът е небетанова аминокиселина, произвеждаща се естествено в тялото и е необходим градивен блок на протеини. Аминокиселината таурин се намира в огромни количества в сърцето, мозъка, ретината, и тромбоцитите в кръвта.

Какви са функциите на таурина?

Нетебановата аминокиселина – таурин изпълнява редица важни за организма функции. Те включват подкрепа на азотния метаболизъм, инхибирането на катаболизъм в мускулите, повишено освобождаване на анаболни хормони и регулиране на инсулинова чувствителност.

Приложение на Таурина

Тауринът е не протеинова аминокиселина, която се произвежда в организма от цистеин и метионин. Добавката е придобила най-голяма популярност като редовен компонент на енергийните напитки, защото елиминира нежеланите симптоми в резултат на приема на висока доза кофеин. 

Добавки с таурин са високо оценени от спортисти, защото те насърчават увеличаване упражняване капацитет, мускулен растеж и ускоряване на загубата на телесните мазнини. Тауринът е изключително силен антиоксидант, поради което също така помага за подобряване на процесите на регенерация след тренировка. Той предпазва от окислително увреждане в мускулната тъкан, и в комбинация с BCAA, Той също така намалява мускулните болезненост. 

Източници на Таурин

Тауринът се среща по естествен начин в храни като месо, риба, яйца, както и в човешкото мляко, което доказва, че е изключително важно за правилното развитие. Добавката таурин не се среща в плодове и зеленчуци, затова е изключително полезен за вегетариански диети.

Тауринът като антикатаболит

Тауринът е отговорен за складирането и доставянето на азот в организма. Когато нивото на азота във вътрешните органи е ниско, тялото достига азотните запаси, разположени в мускулите. Таурин заедно с L-глутамин съхраняват азота и го предоставят, без влошаване на натоварените мускули. Правилното разпределяне на азот позволява да се понижи разграждането на мускулните влакна, забавя мускулната болезненост, както и се съкращава възстановяването след физическо натоварване.

Подкрепа за изграждане на мускулна маса

Тауриновата аминокиселина осигурява стабилизирани клетъчните мембрани и като осморолатор определя баланса на клетъчните течности. Заедно с течноста, тауринът помага за осигуряване на необходимите съставки за хода на анаболните процеси в тъканите на мускулите.

Правилно действие на мускулите

Тауринът засяга транспорта на натриеви и калциеви йони, необходими за нормална контрактилитета на скелетните мускули. Чрез регулирането на управлението на водата и електролита, тауринът осигурява адекватна сила на мускулния контрактилитет и насърчава ефективната им работа.

Тауринът на Холанд и Барет ефективно инхибира мускулния катаболизъм при повишаване на анаболните процеси. Аминокиселината има редица за здравето насърчаващи свойства и невропротективни ефекти, и заедно с витамините от група Б, се осигурява правилното функциониране на мозъка и нервната система.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула.

-33%