Течен екстракт Женско биле без захар и алкохол / Licorice Root Liquid Extract - Alcohol & Sugar Free Swanson - 29.6 мл

Течен екстракт Женско биле без захар и алкохол / Licorice Root Liquid Extract - Alcohol & Sugar Free Swanson - 29.6 мл

Течен екстракт Женско биле без захар и алкохол / Licorice Root Liquid Extract - Alcohol & Sugar Free от Swanson е безалкохолен екстракт от Женско биле, природно средство при хормонален дисбаланс и стомашно-чревни проблеми.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 24.66 лв. -10%
27.40 лв.
Производител:
Код на продукта: SW1323
Магически точки: 27
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 15
  • Дози на ден 1-3
  • Една доза 2 мл
  • Разфасовка 29.6 мл
  • Женско биле 1000 mg

Описание

Женско биле в помощ на синдрома на поликистозните яйчници

Женско биле (Glycyrrhiza glabra) или наричано още сладък корен и сладник, е вид растение от семейство Бобови. То се характеризира с неговите антиандрогенни свойства, действайки като естествен естроген и балансирайки хормоналната функция, при жени с т. нар синдром на поликистозните яйчници. Това е нарушение на пропорциитe между мъжките и женските хормони при жените, като нивата на андрогените са завишени. Поради това способността за забременяване е ниска или се крие риска от спонтанни аборти, менструацията е нередовна и е характерно окосмяване от мъжки тип.

Женското биле се свързва с естрогеновите рецептори и противодейства на химичните ксеноестрогени, които имитират естествените хормони. Поддържа хормоналния баланс, повишава фертилитета, регулира овулацията и менструалния цикъл. Проявава и противовъзпалителен ефект и намалява възпалението, харатерно при поликистозните яйчници. Подобрява функцията на надбъбречните жлези и контролира секрецията на кортизол, като балансира взаимодействието между т.нар. хипоталамо-хипофизарно-надбъбречна ос , чийто функции се нарушават от стрес и това причинява менструални смущения и безплодие. Под въздействие на стреса в продължителен период от време производството на прогестерон, хормона отговорен за регулацията на менструалния цикъл и репродуктивността, заедно с естрогена намалява и настъпва олигоменорея.

Други ползи на екстракта от Женско биле от Swanson

  • Притежава адаптогенни свойства, подобрява функциите на имунната система и укрепва организма срещу инфекции;
  • Детоксикира черния дроб и подпомага за неутрализацията на ксеноестрогените, които са неестествени химични вещества имитиращи естествения естроген;
  • Подпомага храносмилателните процеси, увеличавайки образуването на слуз в стомаха и намалява спазмите в храносмилателния тракт;
  • Допринася дебелото черво да изхвърля отпадъчните вещества при т. нар. лениво черво и укрепва чревната лигавица;
  • Балансира нивата на кръвната захар и облекчава симптомите при инсулинова резистентност.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте 2 дозатора (приблизително 56 капки или 2 мл) от 1 до 3 пъти на ден в малко количество вода. Разклатете добре преди употреба.