Течен витамин Д3 / Vitamin D3 Liquid NOW - 60 ml

Течен витамин Д3 / Vitamin D3 Liquid NOW - 60 ml

Знаете колко важен е витамин Д-3, ако искате да бъдете здрави и да се чувствате добре. Нашите тела образуват витамин Д-3, когато кожата ни е изложена на слънце. В мрачните дни, през студените месеци или ако не се излагаме на слънце като цяло, е необходимо да приемаме Д-3 под други форми.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 25.20 лв. -10%
28.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 733739003706
Магически точки: 28
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Разфасовка 60 ml
  • Една доза 4 капки
  • Дози в опаковка
  • Дози на ден 1-5
  • Витамин D 400 IU

Описание

Защо  да изберете витамин Д-3 в течна форма? 

Знаете колко важен е витамин Д-3, ако искате да бъдете здрави и да се чувствате добре. Независимо от възрастта, този витамин е необходим, защото се грижи да имате силен имунитет, здрави кости, мускули, сърце и нервна система. 

Нашите тела образуват витамин Д-3, когато кожата ни е изложена на слънце. В мрачните дни, през студените месеци или ако не се излагаме на слънце като цяло, е необходимо да приемаме Д-3 под други форми. 

Можем да открием витамин Д-3 в храни като яйца, гъби, риба, млечни продукти и говеждо, но количеството в тях е много малко, за да може да си осигурите необходимия на тялото дневен прием. Ето защо, когато се нуждаете от допълнителна доза витамин Д-3, най-добрият начин да си я набавите, е с помощта на хранителна добавка. 

Един бърз поглед в аптеките и ще забележите, че може да откриете витамин Д-3 както под формата на капсули, така и в течна форма. Ето защо да предпочетете течния вариант и какво трябва да знаете за течния витамин Д-3 от Now Foods. 

Течна форма срещу капсули

На пръв поглед, както течния витамин Д-3, така и капсулите, имат едни и същи ползи за здравето. Разликата е, че течната формула няма нужда да се разгражда и се усвоява по-лесно от организма. Това е изключително важно за хора с проблеми с храносмилането. Изборът на течна форма ще ви помогне да се възползвате максимално от полезните свойства, които витамин Д-3 има. 

Витамин Д3 за здрави кости

Костите са по-способни да абсорбират калций и фосфор, ако са комбинирани с витамин Д-3. Това прави витаминът добър поддръжник на цялостното здраве на зъбите и костите. Приемът му може да намали риска от рахит, костни фрактури и остеопороза. Витамин Д-3 може също да бъде от полза за тези със съществуващо костно заболяване, когато се приема с калций като част от програма за поддържане на костите.

Кои са другите ползи за здравето, които витамин Д3 има? 

Витамин Д е важен за цялостното здраве на организма. Той играе роля за правилното функциониране на мускулите, белите дробове, сърцето и мозъка. Приемът му подпомага имунната система и може да помогне на тялото ви да се бори по-добре с болестите. Тъй като витаминът играе важна роля за здравето на сърцето, той може да помогне за регулиране на кръвното налягане и поддържане на здравословно кръвообръщение. 

Витаминът може да ви направи и по-енергични. Високите му нива в организма са свързани с ниски нива на депресия, по-добро настроение и енергичност. 

Как да приемате течен витамин Д3 от Now Foods? 

Ако искате да подобрите нивата на витамин Д-3 в организма, приемайте по 4 капки от течния витамин Д-3, 4 или 5 пъти дневно. Приемайте витамина с храни, богати на мазнини, тъй като така той се усвоявап о-добре от организма. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте 4 капки 1-5 дневно, при Деца: (от 4 години нагоре): по 4 капки веднъж на ден.

-33%