Показване на 1–16 от 116 резултата

Липозомен Глутатион с Витамин С / Liposomal Glutathione & Vitamin C MagHerbs – 220 ml

Original price was: 62.90 лв..Current price is: 53.45 лв..

Липозомен витамин В12 спрей Метилкоболамин / Liposomal vitamin В12 spray Methilcobalamin 1000 µg MagHerbs – 30 ml

Original price was: 25.90 лв..Current price is: 21.90 лв..

Концентрацията е способността да фокусирате ума си върху задача или серия от задачи, като същевременно пренебрегвате други разсейвания. Има няколко нива на концентрация, въз основа на това как умът се занимава с излишни стимули. Друга мярка за концентрация е продължителността на времето, в която може да се запази фокусът върху една-единствена задача. Някои нарушения и неврологични заболявания могат да направят невъзможно човек да се съсредоточи. Няколко метода също са на разположение, за да помогне за подобряване на фокуса, когато има проблем.

Какво е устойчивост на вниманието?

Устойчиво внимание е това, което най-често се възприема като концентрация в човешките същества. Това е състояние, при което човек остава съсредоточен, въпреки извършване или изпитване на нещо, което може да наруши вниманието му. Човекът може да остане постоянно фокусиран върху задачата си толкова дълго, колкото трае изпълнението й.

Какво знаем за фокусираното внимание?

Обратното на устойчивото внимание е фокусирано внимание. Това е, когато човек е представен с някакъв тип събитие, което привлича вниманието му към него. Въпреки че фокусираното внимание обикновено продължава само секунди, има концентрация и изключване на други екологични събития за този период от време, преди да се съсредоточи отново върху друга тема.

Какви друг видове концентрации са ни известни?

Двата останали вида концентрация са известни като селективни и редуващи се. Селективното внимание е способността на човек да поддържа фокуса върху дадена задача, докато други стимули заплашват активно да отвлекат това внимание. Пример за това се нарича коктейл парти ефект, в който човек е в състояние да се съсредоточи върху един слушател, докато изключва всички други говори в стаята. Редуващо се внимание е, когато човек може свободно да превключва вниманието си между две отделни задачи.

Какви са причините за нарушаване на концентрацията?

Нормалните механизми на фокус могат да бъдат прекъснати от заболявания или неврологични нарушения. Тези нарушения могат да възпрепятстват работата на мозъка, карайки човек или да се движи бързо от един обект на друг, или към хипер-фокус върху една единствена задача за продължителен период от време. Тези видове състояния често засягат краткосрочната памет. По-малко екстремни условия, като разстройство – дефицит на вниманието (ADD), може да предизвика съкратено внимание и трудност в обучението.

Какви упражнения за концентрация познаваме?

Съществуват психични упражнения, които могат да помогнат на хората, които имат проблеми с фокусирането. Те могат да включват структурирани игри, времеви дейности, медитация или дори просто нещо толкова просто, колкото правенето на кръстословици. Някои лекарства също могат да помогнат за подобряване на нивото на фокус и внимание при човек, който има проблеми с концентрирането.

Чудили ли сте се някога какво е концентрация и как да я укрепите?

Какво представлява концентрацията?

Концентрацията е способността да насочваме нечие внимание в съответствие с волята на човек.

Означава контрол на вниманието.

Това е способността да се съсредоточи ума върху една тема, обект или мисъл, без да се разсейва.

Това е способността да се съсредоточи вниманието, и в същото време, игнорира други несвързани мисли.

Това също така означава способността да се направи едно нещо в даден момент, вместо да скача от един обект на друг, загуба на внимание, време и енергия.

Концентрацията е състояние, в което цялото внимание на човек се вглъбява само в едно нещо, и е забвение за всичко останало.

Думата концентрация означава фокусиране на нечии мисли и внимание върху едно нещо или мисъл.

Дефиниция на концентрацията според oxfordlearnersdictionaries.com:

„Способността да насочваш всичките си усилия и внимание върху едно нещо, без да мислиш за други неща.“

Защо концентрацията е важна?

Да можеш да концентрираш ума е от решаващо значение за успеха във всяка област на живота, по материални и финансови въпроси, самоусъвършенстване и медитация.

Тази способност ви помага да избягвате да се разсейвате, и ви спестява време и енергия. Нуждаете се от него за работа с ежедневните си дела на живота, за преследване на целите ви, за развиване на нови навици и способности, както и за медитация и получаване на вътрешен мир.

Кои са ползите от фокусирането?

Фокусиран ум ви дава възможност да извършвате всичко по-бързо, по-ефективно и с по-малко грешки.

Фокусиран ум ви помага да поправите вниманието си върху това, което правите, и да игнорирате разсейващите мисли.

С подобряването на способността ви за концентрация, безпокойството на ума ви би намаляло.

Фокусирането на вниманието ви върху това, което правите, ви дава възможност да действате по-ефективно и да избягвате да допускате грешки. Това може да ви спести време и енергия.