Показване на 1–16 от 121 резултата

BioSil™ Коса, кожа и нокти 15 ml – Natural Factors

Original price was: 81.40 лв..Current price is: 65.15 лв..

BioSil™ Коса, кожа и нокти Natural Factors – 30 ml

Original price was: 103.40 лв..Current price is: 82.75 лв..

Какво трябва да знаем за мъжкото здраве?

В днешно време средностатическите мъже обръщат по-малко внимание на здравето си от жените. В сравнение с жените е по-вероятно мъжете да пият алкохол и да използват тютюн, да направят рисков избор или да не посещават лекаря за редовни контролни прегледи.

Мъжете са предразположени към заболявания, които могат да засегнат всеки – сърдечни заболявания, инсулт, диабет, рак, депресия и др. Но те също се сблъскват с уникални въпроси като рак на простатата и доброкачествено разширяване на простатата.

Много от основните рискове за здравето, пред които мъжете са изправени, могат да бъдат предотвратени със здравословен начин на живот: редовни упражнения, здравословна диета, не на тютюнопушенето, намаляване на стреса, както и консумацията на алкохол да е в умерения диапазон, (не повече от две напитки на ден). Редовните прегледи и скрининговите тестове могат да забележат болестта рано, когато е най-лесно да се лекува.

Мъжете имат хормони. Ето как тези хормони оказват въздействие върху мъжкото здраве и благосъстояние

Подобно на жените, мъжете изпитват хормонални смени и промени. Всеки ден нивата на тестостерон на човека се покачват сутрин и спадат вечер. Нивата на тестостерон дори могат да варират от ден на ден.

Кои са най-важните хормони в човешкото тяло?

Хормоните са химически пратеници, които пътуват през човешкото тяло до органите и тъканите и предизвикват особени отговори. Човешкото тяло има 50 вида хормони, които контролират различни функции като настроение, растеж, метаболизъм, възпроизвеждане, и сексуално здраве. Когато едно тяло произвежда твърде много или твърде малко от хормон, Това може да предизвика серия от условия.

Как хормоните засягат мъжете?

Хормоните имат различни функции и последици върху човешкото тяло според пола на пациента. Хормоните естроген и тестостерон въздействат върху цялостните функции на организма, а дисбаланса им може да предизвика нарушения на сексуалната функция и някои други необичайни симптоми.

Естрогенът обикновено е известен като женския хормон, докато тестостерона често се нарича мъжки хормон. Но тези твърдения не са точни, защото и двата хормона присъстват в тялото и на двата пола. Въпреки това, мъжете са склонни да имат по-високо количество тестостерон. Естрогенът е от съществено значение при развитието на сексуалните функции при жените и при мъжете, с разликата, че определена форма на естроген, наречена естрадиол, е важна за мъжката сексуалност.

Тестостеронът е ключов хормон в мъжкото сексуално развитие и функция. Нивата на тестостерон намаляват като мъжете са на възраст и това може да се превърне в риск от развитие на състояния като диабет и рак.

Естроген при мъже

Мъжките тела имат два вида естроген, естрадиол и естрон. Когато мъжете изпитват високо ниво на естроген, те могат да страдат от безплодие, гинекомастия, еректилна дисфункция, забавен растеж, или епифизален затваряне.

Когато мъжете настъпят големите 40 и след това – продължат нагоре, може да стане по-труден процесът на отслабване или дори на поддържане на оптимално тегло, в сравнение с по-младите представители на мъжкия пол. Животът на узрелия мъж се променя от страна на развитие в кариерата, както и с пълен поток и постоянно растящи семейства. Телата на мъжете над 40 също се променят, поради което трябва да имате в предвид, че трябва да се промени това, което се поставя в него, за да противодействате на това.

Кои са най – важните хранителни добавки и източници при мъжете с напредване на възрастта?

С възрастта метаболизмът на мъжете започва да се забавя, което означава, че не изгарят толкова калории, колкото е било преди това. Има два начина за управление на това, първо чрез изгаряне на повече калории и второ чрез консумиране на по-малко.

Дните на безразборно ядене на пица и пиене на бира, без да има последици, за съжаление вече ги няма. За да консумирате по-малко калории, но също така да вземате необходимото количество храна, е нужно да увеличите приема на зеленчуци.

Какви са ползите от здравословно хранене при мъжете?

Замяната на калориите с хранително ниски храни като хляб, тестени изделия, ориз, картофи и т.н. с броколи, карфиол, домати, праз, и горски плодове, ще запази вашата чиния пълна и апетитна, но също така ще помогне на талията ви да остане с размера, който желаете.

Важно е да се поддържа разнообразие, за да се предотврати отегчаването и също така осигуряването на пълния прием на всички витамини, необходими за благосъстоянието на тялото.

Заедно с ползите от това, че са по-ниски в калориите, плодовете и зеленчуците също имат важни елементи като осигуряване на витамин А & С, както и калий, всички от съществено значение за поддържане на нашия физически връх.

Въпреки това, основната му помощ е съдържащите се фибри, които поддържат здрави червата и избягват образуването на запек и други проблеми, свързани с храносмилането. Режимът на хранене с високо ниво на фибри по същия начин може да намали риска от рак на червата, инсулти и други сърдечни заболявания.