Хранителни добавки за Отслабване

Какво означава да отслабнеш?

Загубата на тегло, в контекста на медицината, здравето, или физическата годност, се отнася до намаляване на общата телесна маса, чрез средна загуба на течности, телесни мазнини (мастна тъкан), или маса като костни минерални отлагания, мускул, сухожилие, и друга съединителна тъкан.

Кога загубата на тегло се счита за медицински проблем?

Обикновено се разглежда като медицински проблем, когато най-малко 10% от телесното тегло на човека е загубено за шест месеца или 5% през последния месец. Друг критерий, използван за оценка на теглото, което е твърде ниско, е индексът на телесна маса (ИТМ).

Какво е здравословно отслабване?

Естествено за всеки, който се опитва да отслабне, да желае да загуби много бързо теглото си. Хората, които отслабват постепенно и стабилно, са по-успешни в поддържането на теглото си във времето. Здравословната загуба на тегло не е свързана единствено с подходяща "диета" или "програма". Става въпрос за продължаващ начин на живот, който включва здравословни модели на хранене и редовна физическа активност.

След като сте постигнали здравословното си тегло, разчитайте на здравословно хранене и физическа активност, за да ви помогне да държите теглото си заключено в дългосрочен план.

Отслабването не е лесно и е необходимо дългосрочно обвързване. Но ако се чувствате готови да започнете, може да следвате стъпка по стъпка вашето ръководство, за да ви помогне да извървите по пътя към загубата на тегло и по-добро здраве.

Дори и скромната загуба на тегло може да означава големи ползи за вашия организъм

Незначителната загуба на тегло от 5 до 10 процента от общото ви телесно тегло е вероятно да допринесе ползи за здравето, като подобрения в кръвното налягане, контролиране на холестерола в кръвта и кръвните захари.

Например, ако тежите 90 кг., 5 процента загуба на тегло се равнява на 4,5 кг., с което теглото ви ще намалее до 85 кг. Докато това тегло все още може да бъде в диапазона "наднормено тегло" или "затлъстяване", тази скромна загуба на тегло може да намали рисковите си фактори за хронични заболявания, свързани със затлъстяването.

Така че дори и общата цел да изглежда голяма, да я разглеждате по-скоро като пътешествие, а не само като крайна дестинация. Ще научите нови навици за хранене и физическа активност, които ще ви помогнат да живеете по-здравословен начин на живот. Тези навици може да ви помогнат да поддържате загубата на тегло с течение на времето.

Например, Националния регистър за контрол на теглото отбеляза, че участниците в проучването, които поддържат значителна загуба на тегло, са с докладвани подобрения във физическото здраве, както и енергийни нива, физическа мобилност, общо настроение и самоувереност.

Кои са етапите на здравословно отслабване?

Подобряване на хранителните ви навици

Вашите хранителни навици може да са водещи за наддаване на тегло като например, твърде бързото хранене, „омитане“ на чинията си, хранене, когато не сте гладни или пропускане на важни ястия като здравословната закуска. 

Отслабването е първата стъпка. След като отслабнете, ще искате да научите как да го поддържате във времето.

Какви са различните методи за отслабване?

Някои методи за отслабване включват използване на лекарства и добавки, които намаляват апетита, блокират усвояването на мазнините, или намаляват обема на стомаха. Бариатричната хирургия може да бъде показана в случаи на тежко затлъстяване. Две общи бариатрични хирургични процедури са стомашен байпас и стомашна превръзка.

Най-малко натрапчиви методи за отслабване, и тези, които най-често се препоръчват, са корекции на хранителни модели и повишена физическа активност, като цяло под формата на упражнения. Световната здравна организация препоръчва хората да комбинират намаляване на преработените храни с високо съдържание на наситени мазнини, захар и сол и калорийно съдържание на диетата с увеличаване на физическата активност. 

Самонаблюдение на диета, упражнения, и тегло са полезни стратегии за отслабване, особено рано в програми за отслабване. Изследванията показват, че тези, които регистрират храните си около три пъти на ден и около 20 пъти на месец, е по-вероятно да постигнат клинично значима загуба на тегло.

Увеличаване на приема на фибри се препоръчва за регулиране на движенията на червата. Други методи за отслабване включват използване на лекарства и добавки, които намаляват апетита, блокират усвояването на мазнините, или намаляване на обема на стомаха. Бариатричната хирургия може да бъде показана в случаи на тежко затлъстяване. 

Две общи бариатрични хирургични процедури са стомашен байпас и стомашна превръзка. И двете могат да бъдат ефективни за ограничаване на приема на хранителна енергия чрез намаляване на размера на стомаха, но както при всяка хирургична процедура и двете идват със собствени рискове, които трябва да се разглеждат при консултация с лекар. 

Хранителни добавки, макар и широко използвани, не се считат за здравословен вариант за загуба на тегло. Много са на разположение, но много малко са ефективни в дългосрочен план.

Виртуалната стомашна лента използва хипноза, за да накара мозъка да мисли, че стомахът е по-малък, отколкото е наистина и оттам по-ниско количество храна, поета. Това носи като следствие намаляване на теглото. Този метод се допълва с психологическо лечение за управление на тревожността и с хипнопедия. 

Виж повече ▼
Изглед решетка:
Акай / AcaiRich® Acai Berry Concentrate 4:1 500 mg Natural Factors - 90 капсули
(0)
27.48 лв.

Акай на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули от 500мг.Предимства на АкайДопринася за правилното разграждане на макронутриентите;Преодолява оксидативния стрес от клетките;Поддържа нормалните стойности на захарта;Засилва правилното производство на колаген;Поддържа функциите на имунната система.При какви признаци ..

Алайв! Течни фибри с пребиотици / Alive! Liquid Fiber With Prebiotics Nature's Way - 480 ml 32 дози /С цитрусов вкус/
(0)
45.30 лв.

Ако и вие страдате от затруднено храносмилане, нередовно изхождане или чести смущения на храносмилателната система като синдром на раздразненото дебело черво, то тогава точният продукт за вас е Алайв! Течни фибри.Алайв! Течни фибри е напитка обогатена с пребиотици, която подпомага нормалното действие на храносмилателната система. Тя е подходяща за ..

Алфа липоева киселина / Alpha Lipoic Acid 250 mg NOW - 60 Вегакапсули
(0)
49.99 лв.

Човешкият организъм е уникална система, създадена да работи перфектно и да образува сама необходимите съединения, които я поддържат здрава. Често, обаче, заради стресирания живот, който водим, телата ни не могат да произведат необходимите количества. А мръсният въздух, неправилното хранене и вредните навици работят срещу нас. Резултатът е..

Аргинин / Arginine AKG 1000mg HAYA LABS - 100 Таблетки
(0)
27.00 лв.

Какво означава Аргинин AKG?Тя се произвежда по естествен начин в тялото, но в определени и не винаги достатъчни количества. Набавя се в малки дози при консумирането на храни като кашкавал, мляко, месо. Въпреки това приеманото чрез тях количеството Аргинин AKG не е достатъчно, ако желаете да засилите производството на "хормон на растежа". Аргин..

Африканско манго / African Mango 350mg HAYA LABS - 60 Капсули
(0)
25.00 лв.

Всички свойства на Африканското манго в една добавкаМангото е африканско дърво, което расте основно в дъждовните тропически гори на Гвинея. От години се използва като лечебно средство, което се характеризира с изключително полезни свойства и невероятно въздействие при болки, диабет, треска и други болежки. Самите зърна на манговото дърво са богати ..

Африканско манго / African Mango 700 mg 60 капсули - OstroVit
(0)
26.95 лв.

Почти няма човек, който да не обича манго. Сочният, оранжев плод е много вкусен и подходящ да бъде добавен в много и разнообразни ястия. Той е и много полезен. Именно многообразието от полезни съставки прави мангото толкова предпочитано от всички, които искат да се погрижат за здравето си. Екстрактът от африканско манго е най-новото допълнение..

Африканско манго екстракт/ African Mango Extract / Powder 100 гр - OstroVit
(0)
31.95 лв.

Африканското манго е дърво, чиято родина е Западна Африка. Някои хора смятат, че неговите плодове и семена са изключително полезни за здравето. Плодът африканското манго е популярна храна в Камерун и Нигерия поради високото си съдържание на витамин С. Корените, семената, листата и кората се използват в практиките на алтернативната медицина от десет..

Ацетил L-карнитин / Acetyl L-Carnitine 1000mg HAYA LABS - 100 капсули
(0)
38.00 лв.

Продуктът Ацетил L-карнитин / Acetyl L-Carnitine 1000mg HAYA LABS осигурява 100 капсули лесно усвоим от организма Л-карнитин – една от най-важните аминокиселини за изгаряне на мазнини, подобряване на мозъчната функция, осигуряване на енергия и подкрепа на организма по време на стрес.Как действа Л-карнитинътТранспортира мастни киселини: Ацетил-L-кар..

Ацетил L-карнитин / Acetyl L-Carnitine 500 mg NOW - 50/100 Вега капсули
(0)
46.00 лв.

Какво е съединението Ацетил L-карнитин?Ацетил L-карнитин е химично съедиение, което произлиза от Л-карнитин. То подпомага процесите по обмяната на веществата и се грижи за по-бързото пренасяне на мазнините в сърцето на клетките, където се намират митоходриите. Именно те разграждат мазнините, не позволяват да се натрупат в тялото и ги превръщат в ен..

Ацетил Л-карнитин / ALC BIOTECH USA - 60 Капсули
(0)
37.00 лв.

Какво знаем за Ацетил Л-Карнитин?Ацетил Л-Карнитинът е производен на обикновения L-Carnitine, но има същите характеристики и дори притежава по-силни свойства и предимства пред него. Л-Карнитинът е търсено вещество, особено от спортуващи и любители във фитнеса, които преследват определени резултати като:ускорено освобождаване от излишните мазнини и ..

Берберин / Berberine 400 mg Swanson - 60 капсули
(0)
51.20 лв.

Проблемите със сърцето са доста често срещани в днешно време. Стресът, неправилното хранене, приемът на различни видове лекарства, пушенето. Всички тези неща могат да допринесат за развитието на различни заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. Ако при вас има такъв риск или вече страдате от сърдечно-съдово заболяване, може да подобрите с..

Берберин / Berberine OstroVit - 90 таблетки
(0)
23.45 лв.

Какво знаем за Берберина?Berberine 500 мг от OstroVit под формата на таблетки съдържа активното съединение Бербетин, което е алкалоид. Извлича се от различни семейства растения, най-често от тяхната кора или корени. Неговите свойства са открити още преди години от индианците, които са го ползвали като естествен антибиотик при настинки, треска, болк..

Бета аланин / Beta Alanine на прах BIOTECH USA - 90 Капсули
(0)
25.00 лв.

Бета аланин на капсули от Biotech USAПри спортистите винаги се търсят все по-добри резултати, по-голяма издръжливост, по-дълга тренировка и все по-голямо задоволство в следствие на нея. Търси се и се стреми към максималност, като в същото време желаят да избегнат умората, катаболитните процеси и нездравословните последици. За това в редица случаи с..

Биотин - Витамин B7 Allnutrition - 30 Капсули
(0)
9.50 лв.

Биотин (Витамин B7) - 30 капсули от All NutritionБиотинът е витамин от Б-група и най-вече е разпространен с наименованието си Витамин B7. Той представлява водоразтворим витамин, който най-често срещаме в продукти и хранителни добавки, които подсилват, подобряват и поддържат здравето на косата, на кожата и на ноктите. Въпреки това си действие, Биоти..

Биотин / Biotin 2500 mcg Vege OstroVit - 90 капсули
(0)
14.45 лв.

Какво знаем за Биотин 2500 мкг от OstroVit?Биотинът в витамин, който бихме срещнали и под имената Витамин B7 или Витамин H. Той е важен водоразтворим витамин, който има съществено значение за вашето физическо и психическо здраве. В същото време този витамин е основният, който отговаря за здравето на кожата, косата и на ноктите. Можем да си го набав..

-18%
Биотин / Biotin 300 mcg Natural Factors - 90 таблетки
(0)
9.90 лв. 12.10 лв.

Биотин на Натурал Факторс, известен още като Витамин B7 или Витамин H, е съществен компонент на биотин зависими карбоксилази и кофактор в много ензимни реакции. Добавката е всеизвестна с благоприятното влияние върху кожата, косата и ноктите, и често се използва от жени. Биотинът засяга енергийния метаболизъм, функционирането на нервната система и с..

Биотин / Biotin 500mcg HAYA LABS - 60 Капсули
(0)
18.00 лв.

Биотин или Витамин B7Това е витаминът, който отговаря за здравето и силата на нашата кожа, коса и нокти. Той се синтезира в чревната система, след прием на храни и напитки със съдържание на Витамин Б7 или под формата на хранителна добавка. Неговият дефицит в организма се наблюдава сравнително рядко и се характеризира със симптоми като проблемна кож..

Биотин / Biotin Plus 2500 mcg OstroVit - 100 таблетки
(0)
11.45 лв.

Biotin Plus 2500 mcg OstroVit - 100 таблеткиBiotin Plus е обогатена формула на здравословна добавка, която съдържа:Биотин (Витамин B7)Минерал ЦинкМинерал СеленФолиева киселинаБиотин за здрави коса, кожа и ноктиБиотинът или още срещан под името Витамин B7 е витамин, който отговаря за здравето и вида на нашите коса, кожа и нокти. В същото време той е..

Биотин Максимум / Biotin Maximum Strength 10000 mcg HAYA LABS - 100 Таблетки
(0)
29.00 лв.

Биотин Супер силна формула 10,000 мкгТой не се произвежда от човешкото тяло, а се синтезира само след прием на храни и напитки, които го съдържат. Въпреки това е особено важен за цялостното ни здраве, защото засилва обработването на приетите вещества и преработването им от храна в енергия. Отговоря също за здравето и силата на нашите кожа, коса и н..

Габа / GABA 500mg SWANSON - 100 Капсули
(0)
25.50 лв.

Габа / Gaba капсули на шведската компания Swanson е новосъздаден продукт, който се грижи за забързаното и динамично ежедневие в съвременния напрегнат живот. Всяка капсула Габа осигурява на тялото ви 500 mg гамма – аминомасинова киселина, която е изключително важна за поведението на централната нервна система и преодоляването на стреса. Приемът на к..

Показани 61 от 80 | 209 (11 Страници)