Хранителни добавки за Отслабване

Какво означава да отслабнеш?

Загубата на тегло, в контекста на медицината, здравето, или физическата годност, се отнася до намаляване на общата телесна маса, чрез средна загуба на течности, телесни мазнини (мастна тъкан), или маса като костни минерални отлагания, мускул, сухожилие, и друга съединителна тъкан.

Кога загубата на тегло се счита за медицински проблем?

Обикновено се разглежда като медицински проблем, когато най-малко 10% от телесното тегло на човека е загубено за шест месеца или 5% през последния месец. Друг критерий, използван за оценка на теглото, което е твърде ниско, е индексът на телесна маса (ИТМ).

Какво е здравословно отслабване?

Естествено за всеки, който се опитва да отслабне, да желае да загуби много бързо теглото си. Хората, които отслабват постепенно и стабилно, са по-успешни в поддържането на теглото си във времето. Здравословната загуба на тегло не е свързана единствено с подходяща "диета" или "програма". Става въпрос за продължаващ начин на живот, който включва здравословни модели на хранене и редовна физическа активност.

След като сте постигнали здравословното си тегло, разчитайте на здравословно хранене и физическа активност, за да ви помогне да държите теглото си заключено в дългосрочен план.

Отслабването не е лесно и е необходимо дългосрочно обвързване. Но ако се чувствате готови да започнете, може да следвате стъпка по стъпка вашето ръководство, за да ви помогне да извървите по пътя към загубата на тегло и по-добро здраве.

Дори и скромната загуба на тегло може да означава големи ползи за вашия организъм

Незначителната загуба на тегло от 5 до 10 процента от общото ви телесно тегло е вероятно да допринесе ползи за здравето, като подобрения в кръвното налягане, контролиране на холестерола в кръвта и кръвните захари.

Например, ако тежите 90 кг., 5 процента загуба на тегло се равнява на 4,5 кг., с което теглото ви ще намалее до 85 кг. Докато това тегло все още може да бъде в диапазона "наднормено тегло" или "затлъстяване", тази скромна загуба на тегло може да намали рисковите си фактори за хронични заболявания, свързани със затлъстяването.

Така че дори и общата цел да изглежда голяма, да я разглеждате по-скоро като пътешествие, а не само като крайна дестинация. Ще научите нови навици за хранене и физическа активност, които ще ви помогнат да живеете по-здравословен начин на живот. Тези навици може да ви помогнат да поддържате загубата на тегло с течение на времето.

Например, Националния регистър за контрол на теглото отбеляза, че участниците в проучването, които поддържат значителна загуба на тегло, са с докладвани подобрения във физическото здраве, както и енергийни нива, физическа мобилност, общо настроение и самоувереност.

Кои са етапите на здравословно отслабване?

Подобряване на хранителните ви навици

Вашите хранителни навици може да са водещи за наддаване на тегло като например, твърде бързото хранене, „омитане“ на чинията си, хранене, когато не сте гладни или пропускане на важни ястия като здравословната закуска. 

Отслабването е първата стъпка. След като отслабнете, ще искате да научите как да го поддържате във времето.

Какви са различните методи за отслабване?

Някои методи за отслабване включват използване на лекарства и добавки, които намаляват апетита, блокират усвояването на мазнините, или намаляват обема на стомаха. Бариатричната хирургия може да бъде показана в случаи на тежко затлъстяване. Две общи бариатрични хирургични процедури са стомашен байпас и стомашна превръзка.

Най-малко натрапчиви методи за отслабване, и тези, които най-често се препоръчват, са корекции на хранителни модели и повишена физическа активност, като цяло под формата на упражнения. Световната здравна организация препоръчва хората да комбинират намаляване на преработените храни с високо съдържание на наситени мазнини, захар и сол и калорийно съдържание на диетата с увеличаване на физическата активност. 

Самонаблюдение на диета, упражнения, и тегло са полезни стратегии за отслабване, особено рано в програми за отслабване. Изследванията показват, че тези, които регистрират храните си около три пъти на ден и около 20 пъти на месец, е по-вероятно да постигнат клинично значима загуба на тегло.

Увеличаване на приема на фибри се препоръчва за регулиране на движенията на червата. Други методи за отслабване включват използване на лекарства и добавки, които намаляват апетита, блокират усвояването на мазнините, или намаляване на обема на стомаха. Бариатричната хирургия може да бъде показана в случаи на тежко затлъстяване. 

Две общи бариатрични хирургични процедури са стомашен байпас и стомашна превръзка. И двете могат да бъдат ефективни за ограничаване на приема на хранителна енергия чрез намаляване на размера на стомаха, но както при всяка хирургична процедура и двете идват със собствени рискове, които трябва да се разглеждат при консултация с лекар. 

Хранителни добавки, макар и широко използвани, не се считат за здравословен вариант за загуба на тегло. Много са на разположение, но много малко са ефективни в дългосрочен план.

Виртуалната стомашна лента използва хипноза, за да накара мозъка да мисли, че стомахът е по-малък, отколкото е наистина и оттам по-ниско количество храна, поета. Това носи като следствие намаляване на теглото. Този метод се допълва с психологическо лечение за управление на тревожността и с хипнопедия. 

Виж повече ▼
Изглед решетка:
Зелен Чай / Green tea Cvetita Herbal - 80 капсули
(0)
37.00 лв.

Желанието на човека за дълъг живот в добро здраве датира от незапомнени времена. Оттогава са и опитите му да създава и използва продукти, оказващи благотворно влияние върху неговия живот и здраве. Такъв продукт, създаден от екстракт от най-използваната от векове и една от най-благотворните за човешкото здраве билка – зелен чай – е и Зелен Чай Cveti..

Зелен Чай 10/Ten Cvetita Herbal - 30 капсули
(0)
14.00 лв.

Защо зеленият чай е толкова полезен?Зеленият чай е световноизвестен с полезните си върху организма действия. Приготвя се само от листата на растението чаен храст, което вирее предимно в Китай. Зеленият чай е мощен антиоксидант, има подсилващо имунната система действие, оказва детокс ефект и подпомага изгарянето на мазнини.Какви ефекти има върху орг..

Зелен Чай с Какао / Green tea cocoa Cvetita Herbal - 100 ml
(0)
29.00 лв.

Зеленият чай е втората след кафето най-често употребявана напитка от хората по света. Вероятно този факт се дължи на познатото му от векове силно тонизиращо организма на човека действие. Какаото също е растение, което хората познават освен с неповторимия си вкус и с енергията, която дава на тялото.Невероятните действия на какаото и зеления чай, съч..

Зелен чай фокус / Green Tea Focus BIOTECH USA - 90 Капсули
(0)
22.00 лв.

Зелен чай със специално създадена формулаСвойствата на зеления чай са открити още от древни време и се използват и до днес в различни направления. Това лечебно растение се превръща в мощна и изключително често използвана билка, която редовно консумираме под формата на билков чай и като освежаваща напитка. В същото време от него се извличат екстракт..

Зелено кафе / Green Coffee BIOTECH USA - 120 Капсули
(0)
28.00 лв.

Запознати ли сте със Зеленото кафе?Голяма част от хората редовно консумират напитката Кафе сутрин, а понякога и по няколко пъти през деня. Запознати сте с нейния вкус, свойства и характеристики. Както знаете кафето се приготвя от кафеени зърна, които преминават определена термична обработка. В случаят преди тяхното изпичане, кафеените зърна са суро..

Зелено кафе зърна / MetaSlim® Green Coffee Bean 400 mg Webber Naturals - 50 Капсули
(0)
64.40 лв.

Какви са ползите на добавката Зелено кафе на зърна?Помага за постигане и поддържане на целите за отслабване в комбинация с намаления прием на хранителни калории и повишената физическа активност;Съдържа клинично доказан и изследван Tonalin CLA;EGCg от зелен чай добавя допълнителни ползи и антиоксидантно действие;Лесен за приемане мек гел.Какъв е нач..

Зърна от Бял боб / White Kidney Bean 500 mg Nature's Way - 60 Kапсули
(0)
48.10 лв.

Проблемът с наднорменото тегло все повече зачестява в днешно време. Причините са небалансираната диета, богата на комплексни въглехидрати и мазнини и бедна на растителни протеини и фибри. Забързаното ежедневие, стресът, прекомерната употреба на фаст фууд храна, заседналия начин на живот нарушава ефективността на метаболизма. Освен, че това довежда ..

Кайен / Cayenne 500 mg NOW - 100 Капсули
(0)
25.00 лв.

Ако сте от онези, които обичат да добавят малко лют вкус към ястията си, то най-вероятно знаете какво е кайенски пипер. Тази предизвикателно пикантна подправка може да намери своето място във всяко ястие, но знаехте ли, че тя е и много полезна, ако искате да намалите обиколката на тялото си и да стопите мазнините? Ако се борите с няколко излиш..

Канела екстракт / WellBetX® Cinnamon Extract 150 mg Natural Factors - 60 капсули
(0)
19.39 лв.

Канела WellBetx на Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули от 150мг. Добавката Канела съдържа изключително силен и стандартизиран екстракт от канела, клинично тестван източник на биоактивно съединение, което увеличава усвояването на глюкозата от клетките с до 20 пъти.Предимства на канеления екстрактВисоко качество на екст..

КЛА / CLA 400 mg BIOTECH USA - 80 Капсули
(0)
17.00 лв.

Запознати ли сте с CLA?CLA е абривиатура за Конюгирана линолова киселина (КЛА). Това е ненаситена мастна киселина, която открива своето приложение в борбата с излишните килограми и мазнини в тялото. CLA се отличава сред киселините със своята висока биологична активност. Тя спомага за премахването на натрупаните мазнини и за прочистването на организ..

КЛА / CLA Extreme Now Foods - 90 Меки капсули
(0)
80.00 лв.

Знаете, че мазнините се делят на такива, които са полезни за човешкото тяло и такива, които могат да създадат проблеми. Докато едни се използват просто, за да зареждат тялото с енергия, то други имат мощен, здравословен ефект. Докато някой могат да доведат до здравословни проблеми, то други могат да ги излекуват. Една от онези мазнини, която м..

КЛА Тоналин® / MetaSlim® CLA (Conjugated Linoleic Acid) Tonalin® 1000 mg Webber Naturals - 80 софтгел капсули
(0)
55.30 лв.

Какви са предимствата на добавката Конюгирана линолова киселина (КЛА)?Помага за подобряване на телесната композиция, когато се съчетава с подходяща хранителна диета и повишено физическо натоварване;Помага за увеличаване на чистата мускулна маса;Допълва програми за физически упражнения, които са насочени към загубата на телесни мазнини;Съдържа Tonal..

Кокосово масло / CoconutRich™ Coconut Oil Extra Virgin 1000 mg Natural Factors - 120 софтгел капсули
(0)
41.99 лв.

Кокосовото масло на марката Натурал Факторс е естествена хранителна добавка за подпомагане на кожата, косата и ноктите, също така и оптималните стойности на холестерол. Добавката CoconutRich представлява органично, студено пресовано, сертифицирано масло от кокосови орехи във вид на меки гел капсули. Extra Virgin Кокосово олио се състои от 73% орган..

Колеус форсколий / Coleus Forskohlii HAYA LABS - 60 Vкапсули
(0)
26.90 лв.

Искате да поддържате добра форма без излишни мазнини? Искате да влезете във форма за лятото? Тренирате усилено и искате да подсилите резултатите, които постигате във фитнеса? Ако страдате от затлъстяване или просто сте качили няколко излишни килограма през зимата, то знаете как те се отразяват на тялото. Започвате да се движите по-бавно, задъх..

Колеус форсколий / Coleus Forskohlii Swanson - 60 Vкапсули
(0)
29.60 лв.

Когато имате проблеми с дихателната система, това може да навреди на цялото ви ежедневие. Кашлица, задух, трудност при дишане... всички тези неща са ни добре познати, особено при смяната на сезоните, когато вирусите и грипа са навсякъде около нас. За да се справите по-лесно с дихателните проблеми и да може отново да дишате спокойно, на помощ и..

Комплекс от витамин B B-Basic HAYA LABS - 100 Таблетки
(0)
25.00 лв.

Комплекс витамини от B групатаТе са на страхотна цена и са перфектното решение да си добавите всички жизненоважни витамини, за да се погрижите за вашето здраве и общо състояние на организма. Таблетките B B-Basic vitamins съдържат: Витамин B1 (тиамин) - участва в почти всеки един процес на клетъчно ниво, като спомага за усвояването на приеманит..

Комплекс Сена, Псилиум, Каскара / Senna Psyllium Cascara Complex Swanson - 90 капсули
(0)
27.40 лв.

Ако поне веднъж сте страдали от запек, то тогава знаете колко неприятно може да бъде усещането за подуване и тежест. Нелекуван, запекът може да се превърне в хорнично заболяване, което да доведе до негативни последици за цялото тяло. Ето защо е важно, ако имате проблеми с изхождането, да вземете мерки навреме. Комплексът билки на Swanson е пок..

Корен от Глухарче / Dandelion Root Swanson - 60 Капсули
(0)
22.30 лв.

Голяма част от хората приемат глухарчето като досаден плевел, който пречи на градината им да се развива. Ала знаете ли, че корените от това широкоразпространено растение крият много ползи за здравето?Коренът от глухарче може да се открие в много и разнообразни форми: Като чай;Като тинктура;Като хранителна добавка, под фромата на капсули. ..

Кофеин / Caffeine 200 OstroVit - 110/200 таблетки
(0)
13.45 лв.

Какво представляват таблетките с кофеин?За създаването на Caffeine 200 mg на OstroVit се извлича кофеин от кафеените зърна на растението Coffea arabica и от листата на растението Thea Sinensis. Кофеинът е алкалоидно съединение, което действа като стимулант върху:централната нервна система;дихателните пътища и белия дроб;кръвообращението в тялото;ме..

Показани 101 от 120 | 209 (11 Страници)