Показване на 1–16 от 41 резултата

Липозомен мелатонин / Liposomal Melatonin Magherbs – 30мл спрей

Original price was: 24.90 лв..Current price is: 21.15 лв..

Да не би да се занимаваш с порочен цикъл на търсене на успокояване?

Проблемът обаче е, че се занимавате с порочен цикъл на търсене на притеснения.

Какво представлява „Търсене на успокояване“?

Успокоението е актът на непрекъснатото опитване да съберем информация, която вече ни е била дадена, за да намалим безпокойството си.

Примери:

1. Самоудоволствие

Проверка на нещата многократно, като например проверка дали вратата е заключена или печката е изключена.

Проверка на физическите симптоми постоянно, (напр., температура или кръвно налягане).

Умствено преглеждане на събитие, например разговор с приятели, за да се уверите, че те не са разстроени или че сте отговорили по подходящ начин.

2. Успокояване, търсещо от други

Питайки другите дали нещата са наред, като например, „Сигурен ли си, че не ми се сърдиш?“; „Можеш ли да ми обещаеш, че всичко ще бъде наред?“

ЗАБЕЛЕЖКА: Това е особено често срещано при тревожни деца, които постоянно се обръщат към родителите си за утеха, (напр., „Можете ли да проверите още веднъж домашното ми, за да сте сигурни, че е перфектно?“ „Обещай, че няма да забравиш да ме вземеш от училище?“)

3. Изследователско успокояване

Често търсейки доказателства онлайн в стремежа си да докажете на себе си, че нещата са добре като например: проучване на симптомите в WebMD или постоянно проверяване на оценки онлайн и др.

Проблемът с търсене на успокояване

Като разглеждате примерите по-горе, може би питате: „Какво толкова лошо има в успокояването, ако това ни кара да се чувстваме по-добре?

Проблемът с притеснението е, че в краткосрочен план то намалява безпокойството ви. Въпреки това, в дългосрочен план, то създава порочен цикъл, който влошава тревожността ви и увеличава нуждата ви от повече утеха. Той също така намалява доверието ви в способността ви да отговаряте на собствените си въпроси и подкрепления, че не сте в състояние да търпите дискомфорта на несигурността.

Как да намалим търсенето на утезанието?

Идентифицирайте кога се случва: Има разлика между търсенето на информация (събиране на информация ВЕДНЪЖ с цел разбиране) и търсене на утеха (непрекъснато опитвайки се да съберем информация, която вече е била дадена в опит да се намали тревожността).

Използвайте постепенен подход и бавно намалете броя на въпросите, които задавате всеки ден или колко пъти задавате един и същ въпрос.

Забавяне или отлагане на утешението за конкретен период от време.

Възпитайте членовете на семейството си, че ако искате да зададете успокоение, търсещо въпрос, те не трябва да отговарят и вместо това трябва да отговарят с въпрос:

„Защо? Какво ще кажеш?“

„Вече знаете отговора на този въпрос. Няма да отговоря на това.“

Съхранявайте регистър за утеха, в който имате най-често задаваните и отговаряни въпроси. Когато се затруднявате да толерирате несигурността, вижте обратно регистрационния файл (ЗАБЕЛЕЖКА: Регистрационният файл е временна мярка, която да ви помогне бавно да елиминирате умиротворяването и не трябва да се използва прекалено)

Намаляващото търсене на успокояване е едно от най-трудните неща за тревожните индивиди. Въпреки това, това е и една от най-важните стъпки в ученето да управлявате и поемате контрол върху безпокойството си.

Какъв е извода за успокоението?

Понякога, в зависимост от ситуацията, може да ви е трудно да дадете на някого в живота си утешението, от което той или тя се нуждае. Може би сте се уморили да бъдете „силния“ или сте се отдръпвали, защото чувствате, че енергията ви се източва. Всичко това е реално и се случва дори на тези със златно сърце и най-добрите намерения. Всички можем да се изгорим, когато някой, когото обичаме, е прекалено нуждаещ се. Това е човек.

Нещото, което трябва да запомните е, че двамата сте заедно в това, така че е добра идея да имате резервно копие в случай, че не можете да съберете енергията в момента, някой друг, който може да успее да се намеси за вас, когато е необходимо. Ако сте в грижовна ситуация, това е задължително да ви помогне да не бъдете твърде засегнати от отпадането.

Двойките, които споделят чувствата си, както добри, така и лоши, са по-близки от партньорите, които просто се опитват да го изтласкат. Не забравяйте, че вашата половинка не е вашият терапевт, но ако имате разбиране, че говоренето за чувствата ви е нещо, което правите във вашата връзка, тогава лошите неща могат да бъдат облекчени от нежната и любяща утеха на партньора ви в живота.