Показване на 1–16 от 328 резултата

Липозомен Магнезий / Liposomal Magnesium MagHerbs – 220 ml

Original price was: 32.95 лв..Current price is: 27.90 лв..

Възстановяването означава различни неща за различните хора. Ние се фокусираме върху личното възстановяване и предлагаме различни начини, по които можем да помогнем на собственото си възстановяване. Също така, знаем, че често хората се нуждаят от подкрепа, за да се възстановят.

Преглед

Можеш да се възстановиш от психично заболяване. Възстановяването означава различни неща за различните хора. Хората често говорят за клинично и лично възстановяване. В този раздел се фокусираме върху „лично възстановяване“. Личното възстановяване е свързано с работата за нещо, което е важно за вас.

Какво е възстановяване?

Няма широко прието определение за възстановяване. Възстановяването означава различни неща за различните хора.

За някои хора възстановяването означава цел да бъде свободен от симптоми. За други това може да означава да управлявате психическото си заболяване добре, за да можете да живеете смислен живот. Възстановяването може да бъде краткосрочно или дългосрочно нещо.

При възстановяването обикновено има неща, които хората могат да направят, за да си помогнат сами. Хората се нуждаят от помощ и от други хора, като например специалисти по психично здраве и социални грижи или близки.

Хората често виждат възстановяване по отношение на: клинично възстановяване, и лично възстановяване.

Често има припокриване между тях.

Какво означава клинично възстановяване?

Вашият лекар може да ви е говорил за „възстановяване“. Някои лекари и здравни специалисти мислят за възстановяване, тъй като вече нямат симптоми на психично здраве. Или намаляване на симптомите, което означава, че сте в състояние да живеете смислен живот. Понякога това се нарича „клинично възстановяване“.

Справянето със симптомите е важно за много хора. Но смятаме, че възстановяването е по-широко от това, наричаме го „лично възстановяване“.
Какво може да означава лично възстановяване?
Личното възстановяване може да означава, че сте в състояние да живеете смислен живот.

Значението на личното възстановяване и как започвате по пътя към него е индивидуално за вас. Можете да помислите какво е важно за вас и какво означава за вас да живеете „смислен“ живот.

Значението на личното възстановяване и как започвате по пътя към него е индивидуално за вас. Можете да помислите какво е важно за вас и какво означава за вас да живеете „смислен“ живот. Помнете, личното възстановяване е може да означава различни неща за хората. Това, което е важно за вашето възстановяване, е индивидуално за вас.

Помислете какво бихте искали да направите и да работите за постигането на тази цел.
Кои са начините, по които можете да мислите за възстановяване?
Предприемането на стъпки, за да се доближите до мястото, където бихте искали да бъдете.

Чувствайки се част от местната общност. Работа с другите за постигане на цел.

Постигането на нещо, което е трудно да направите. Като излизане от къщата.

Мислейки по-позитивно.

Чувствайки се улегнало с вашия план за лечение.

Чувствайки се в по-голям контрол над емоциите си.

Да имаш по-добър социален живот.

Да можеш да имаш здрави приятелства и връзки.

Да имаш надежда за бъдещето.

Възстановяването е текущ процес. Нормално е да имаш трудности или спънки по пътя.

Бихте могли да се опишете като „възстановени“ на всеки етап от възстановяването си, ако се чувствате комфортно в това. Не е необходимо да чакате ‘края’ или когато достигнете определена цел.

Какви други неща трябва да обмислите в пътуването си за лично възстановяване?

Трябва да помислим и за всички останали фактори, които оформят нашето психично здраве: нашите жилища, нашите работни места, финансовото ни състояние, травмата, икономическото неравенство, бедността и нашите мрежи за подкрепа.

Разбираме, че липсата на подкрепа може да влоши проблемите с психичното здраве. Това може да остави хората да не знаят къде да се обърнат.