Цинков Пиколинат / Zinc Picolinate 30 mg HAYA LABS - 60 Таблетки

Цинков Пиколинат / Zinc Picolinate 30 mg HAYA LABS - 60 Таблетки

Цинкът е естествен имуностимулант и антиоксидант. Защитава очите, костите, когнитивните функции. Подобрява хормоналния баланс и храносмилането. Повишава тестостерона и плодовитостта при мъжете. Цинков Пиколинат е по-лесно усвоимата му негова форма.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 13.50 лв. -10%
15.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 852822007541
Магически точки: 15
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Цинк 30 mg

Описание

Какво представлява Zinc Picolinate 30mg - 60 таблетки?

Zinc Picolinate представлява съединение между изключително важният за човешкия организъм микроелемент Цинк и Пиколинова киселина. По този начин се получава по-достъпна и по-лесно усвоима от човешкото тяло форма на цинк. По причина, че човешкият организъм не притежава възможността сам да го синтезира, то е важно той да бъде приеман от външен източник, без значение дали с храна или хранителна добавка. Такава добавка е Zinc Picolinate 30мг на Haya Labs в 60 таблетки, която в същото време е на достъпна цена.

Обикновено цинкът се съдържа в хранителни продукти като мляко, сирене, бобови растения, месо, семена и ядки. Но приемането му под формата на хранителна добавка може да ви гарантира набавянето на необходимото и здравословно негово количество. 

Добре е също да имате предвид, че Цинкът е един от микроелементите, които могат да бъдат складирани в човешкото тяло, така че да не се допусне неговият дефицит при провеждането на диети, глад, проблеми с усвояването на веществата, спорт и други фактори, които повлияват пряко върху неговото количество.

В кои области взима участие Цинкът?

  • Когнитивни функции
  • Имунна система
  • Хормонален баланс
  • Храносмилане
  • Костна структура
  • Очи и зрение

Какво е значението на Цинк Пиколинат за човешкото тяло?

Здравословните нива на Цинк в човешкото тяло помагат за правилното провеждане на храносмилателните процеси. Той участва в правилното обработване и усвояване на приетите вещества, като помага за абсорбирането на протеините, въглехидратите, аминокиселините и други важни за човешкия организъм елементи. Всички от тях са с жизненоважно значение за постигането на здравословен баланс, тъй като взимат участие в процеси като възстановяване, мускулен растеж, производство на енергия и други.

При хормоните цинкът се намесва основно в производството в тялото на тестостерон, като при мъжете помага и при проблеми с простата. Също така подсилва плодовитостта на мъжа и повишава репродуктивните функции и здраве.

Цинкът е един от естествените имуностимуланти, които се грижат за здравето и функцията на имунната система. Той е известен като минерал, който повишава естествените имунни сили на организма и защитава тялото от настъпващи болести, настинки, грипове, инфекции и други. Освен това е мощен антиоксидант, който подкрепя тялото в борбата му със свободните радикали, които могат да доведат до натрупване на оксидативен стрес и нежелани здравословни последици. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

½ таблетка дневно.

-33%