Цинков пиколинат / Zinc Picolinate Body Preferred Form 22mg SWANSON - 60 Капсули

Цинков пиколинат / Zinc Picolinate Body Preferred Form 22mg SWANSON - 60 Капсули

Swanson Цинков Пиколинат е хранителна добавка, съдържаща високо бионаличност на цинк под формата на picolinate. Капсулите Zinc Picolinate представляват комбинация от йонна цинкова сол с пиколинова киселина, която се характеризира с висока безопасност на употреба и максимална приравнителност.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 14.58 лв. -10%
16.20 лв.
Производител:
Код на продукта: SW1113
Магически точки: 16
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 60
 • Дози на ден 1
 • Една доза 1 капсула
 • Разфасовка 60 капсули
 • Цинк пиколинат 22 mg

Описание

Swanson Цинк Пиколинат представлява хранителна добавка във вид на капсули, съдържаща високо бионаличност на цинк под формата на picolinate. Добавката представлява комбинация от йонна цинкова сол с пиколинова киселина, която се характеризира с висока безопасност на употреба и максимална приравнителност. Препаратът носи ползи за подобряване на вида на косата, кожата и ноктите, укрепва имунната, нервната и храносмилателната система, а също така помага за поддържане на правилното полово действие.

Предимства на Цинковия пиколинат

 • Поддържа нормалния вид на кожата, косата и ноктите;
 • Поддържа стабилността на клетъчните мембрани;
 • Подпомага функционирането на имунната система;
 • Представлява превантивна мярка при невродегенеративни заболявания;
 • Полезност в борбата с диария с различни етиологии.

Какво трябва да знаем за елементът Цинк?

Цинкът представлява микроелемент, имащ пъстър ефект върху тялото на човешкия организъм. Zinc Picolinate участва в нормалните развитие и растеж, стабилизира действието на имунната система и приема слухови и вкусови стимули. Добавката насърчава процесите на мисловна дейност, подобрява концентрацията и умението да се запомня, участва в ремонтирането на ДНК, апоптоза индукцията и инхибирането, а също така спомага да се балансира между процесите на редукция и окисляване.

Къде можем да открием микроелемента цинк?

Zinc се среща натурално в месото, яйцата, слънчогледа и кълновете, а абсорбцията му се изпълнява в дванадесетопръстника и тънките черва. Най-високото съдържание на цинк в организма се наблюдава в много тъкани и органи като мускули, кожа, мозък, кости, бъбреци и черен дроб. Важно е, че цинкът не се натрупва в организма, поради което правилното му снабдяване в диетата е изключително важно.

Необходимост от цинк

Необходимостта от цинк не е същата във всички периоди от живота и зависи от много фактори:

 • нивото на усвояемост от диета;
 • взаимодействие с други елементи;
 • размера на ендогенния цинков басейн;
 • нивото на елиминиране с урината, изпражненията, менструацията или потта. 

Най-голяма нужда от цинк се появява в периода на растеж на червата и растежа на нови тъкани, а също и в периода на пубертета, бременността и кърменето.

Причините и последиците от дефицита на цинк:

 • Основната причина за дефицита на цинк е недостатъчното му предлагане в хранителни диети като вегетарианска диета, диети за отслабване, ядене на прекомерно обработена храна, химикали от земеделието, замърсена среда и изчерпани почви;
 • Други нарушенията при усвояването на този елемент и неговото прекомерно елиминиране от организма, могат да бъдат причинени от възпалителни заболявания на червата, малабсорбция, бъбречни заболявания, диабет или продължителна диария.

Какви са вероятните сигнали за цинков дефицит?

Симптомите на цинков дефицит при възрастните хора обикновено се проявяват в кожни промени като: прекомерно омазняване на кожата, еритема, стрии, бледност, заздравяване на рани;

Други симптоми също се наблюдават, като:

 • чупливост на ноктите, разстройства на апетита, прекомерна загуба на коса;
 • намаляване на сексуалните функции – по-ниско либидо, възпаление на простатата, нарушения на плодовитостта; 

Неправилното снабдяване с цинк също влияе негативно върху функцията на имунната и нервната система: увеличаване на риска от когнитивни смущения, невродегенеративни заболявания, депресия и рак.

Цинк и вкус

Цинкът играе ролята на gustine кофактор, т.е. протеин, разположен в рецепторите на вкуса, поради което е изключително важен в процеса на усещане на вкуса. Наблюдавано е, че ниските нива на цинк в слюнката и серума се свързват с по-ниските нива на gustine, което води до нарушения на вкуса и загубата на апетит.

Подкрепа за храносмилателната система:

Неправилното снабдяване с цинк в организма може да бъде благоприятстващо развитието на много заболявания на храносмилателната система, главно чрез отслабване на епителната бариера. Цинков Пиколинат добавката може да допринесе за запечатване и намаляване на секрецията на сокове към чревния лумен, по отношение на които елемента се използва за противодействие на диария от различен произход. Цинкът предпазва от диария, особено от инфекции – чрез укрепване на активността на имунната система. 

Здрави коса, кожа и нокти:

Цинкът е ключов елемент за грижата на правилното състояние на косата, кожата и ноктите. Микроелементът Цинк има сигурни антибактериални и противовъзпалителни влияния, а също така участва в заздравяването на раните. Ефектът от цинковия пиколинат се използва и в случаите на облекчаване на акне, пърхот, кожни инфекции, както и язви и абсцеси. Цинкът може да се използва и за борбата с лошия дъх.

Обобщение

Суонсън Zinc Picolinate има широк спектър от приложения. Препаратът се препоръчва особено в случаи на влошаване на състоянието на кожата, косата и ноктите, нарушения на храносмилателната система, нарушения на вкуса, по-слаб имунитет и по-ниска сексуална способност.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 доза дневно.