UltraCran® Червена боровинка 36:1 концентрат 500 mg Webber Naturals - 80 капсули

UltraCran® Червена боровинка 36:1 концентрат 500 mg Webber Naturals - 80 капсули

UltraCran® Червена боровинка 36:1 концентрат 500 mg на Webber Naturals е подходящо и ефективно средство при инфекции на пикочните пътища. В него се съдържа екстракт от Американска червена боровинка (Vaccinium macrocarpon) , която е богат източник на антиоксиданти и притжава антибактериални свойства и действа благоприятно на бъбреците и отделителната система.

21.45 лв.
Производител:
Код на продукта: 3821WN
Магически точки: 21
Наличност: Изчерпан

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 80
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 капсула
  • Разфасовка 80 капсули
  • Червена боровинка 500 mg

Описание

Червената боровинка е известна с това, че оказва благоприятно действие на пикочната система и подобрява симптомите на цистит и инфекции на пикочно-половите пътища. Тя е била позната на индианците със своите полезни свойства още в миналото, като те са я използвали за най-различни цели: от източник на полезни вещества до боядисването на дрехи и тъкани. Поради множеството витамини и микроелементи, които притежава червената боровинка спада към суперхраните.

Какви са причините за цистита и как да се справим с него

Главният виновник за проблемите с пикочните пътища и цистит е бактерията Ешерихия коли. Тя населява дебелото черво, но попадайки в други органи започва да се проявава като патогенн и да предизвиква възпалителни процеси. Жените  са по-податливи на инфекция с Е.coli,  което довежда до възпаление на женската уретра и от там на пикочния мехур,  характеризиращо се с парене, болки и често  уриниране. Червената боровинка съдържа проантоцианидини тип А, които възпрепятстват прикрепването на Ешерихия коли към уроепителните клетки на пикочните пътища, като по този начин подобряват симптомите и премахват причината при инфектиране. Освен това червената боровинка е богат източник на витамин С и Е, които пречистват организма от вредните радикали и токсини, подпомагайки функцията на имунната система.

Приема на UltraCran® е подходящ при:

  • Инфекции на пикочо-половите пътища, като осигурява антиадхезивни вещества, които не позволяват на бактериите да се прикрепят към повърхността на уроепителните клетки;
  • При оксидативен стрес като изочник на витамини С и Е, чието силно антиоксидантно действие прочиства организма от реактивните кислородни атоми и нормализира функциите на имунологичните клетки и техния бърз и адекватен отговор при инфекции;
  • За нормалното функциониране на бъбреците и отделителната система.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула дневно с пълна чаша вода. За най-добри резултати използвайте минимум 4 седмици.