Витамин С / Vitamin C 500 mg + Шипка и Биофлавони Natural Factors - 90 таблетки

Витамин С / Vitamin C 500 mg + Шипка и Биофлавони Natural Factors - 90 таблетки

Витамин С на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка с добавени шипка и биофлавоноиди във вид на таблетки от 500мг. Добавката Vitamin C има влияние върху синтезирането на колагена, увеличава функцията на съединителната тъкан, понижава влиянието от оксидативен стрес и действа антисептично на организма.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 13.77 лв. -10%
15.30 лв.
Производител:
Код на продукта: 1300NF
Магически точки: 15
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 90
 • Дози на ден 1
 • Една доза 1 таблетка
 • Разфасовка 90 таблетки
 • Витамин C 500 mg

Описание

Витамин С на Натурал Факторс представлява хранителна добавка, съдържаща 500мг витамин С във всяка таблетка. Характеризира се с перфектна бионаличност, благодарение на което е по-ефективен в добавки, сред които са екстракт от шипка и Биофлвоноиди.

Предимства на Витамин С

 • Витамин С под формата таблетки се характеризира с висока усвоимост;
 • Обогатен с цитрусови биофлавоноиди и екстракт от шипка за още по-добра ефективност;
 • Влияе върху синтеза на колаген;
 • Повишава функционалността на съединителната тъкан;
 • Увеличава функциите на имунната система;
 • Ефективна форма на профилактика на рака;
 • Намалява оксидативния стрес;
 • Има противовъзпалителен ефект.

Какво трябва да знаем за Витамин С?

Витамин С е един от най-популярните и най-разпознаваемите витамини. Традиционно, той е свързан с имунитета, но обхватът на неговата системна активност отива много по-далеч, а неговата подходяща концентрация в кръвния серум носи много ползи за здравето.

Безопасност на добавки

Един изключително важен въпрос, когато става въпрос за вземане на големи дози витамин С е неговата безопасност. Изследванията показват липса на отрицателни реакции на организма дори при дози от няколко грама на ден. Първият симптом на предозиране витамин С е диария. В случаите на добавки с изключително високи дози витамин С, Тя позволява да се определи максимална толерантност на това съединение от нашия организъм. 

Намаляване на оксидативния стрес

Витамин С е силен антиоксидант. Неговата добавка позволява да се намали количеството на свободните радикали, генериращи оксидативен стрес в организма. Това е феномен, влияещ негативно върху функционирането на клетките и води до ускорената им апоптоза. Намаляване на оксидативния стрес е начинът да се забави процесите на стареене. Намалено количество свободни радикали също означава намален риск от рак. 

Стимулиране на функциите на имунната система

Допълване с витамин С влияе положително върху функционирането на имунната система. Стимулирането на функциите му позволява по-ефективен имунен отговор, който се отразява в съкращаването на времето на заболяването. Увеличаването на предлагането на витамин С също е показан като начин за подобряване на имунитета по време на периодите на повишена скорост на всички видове настинки и инфекции.

Подобряване на метаболизма на захарта

Витамин С, благодарение на антиоксидантните си свойства може да има защитен ефект върху бета клетките на панкреаса, отговорен за секретиращ инсулин. По този начин, той влияе положително върху физиологичната секреция на този хормон, като същевременно засяга системния въглехидратен метаболизъм.

Обобщение

Витамин С е невероятно универсална добавка, повишеното предлагане на който носи много ползи за здравето. Аскорбинова киселина под формата на таблетки, съдържаща се в продукта Natural Factors Витамин C, обогатен с биофлавоноиди и шипки, е чудесен източник на витамин С. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

По 1 таблетка на ден.