Витамин Д3 капки Vitamin / D3 Drops 400 IU x 15 ml  Webber Naturals - 500 дози

Витамин Д3 капки Vitamin / D3 Drops 400 IU x 15 ml Webber Naturals - 500 дози

Витамин D3 400 IU x 35 мл на Webber Naturals е предназначен за най-малките. Подрастващият организъм и бързоразвиващата се костна система се нуждае от достатъчно количество витамин D, за да може да се развива правилно. Основната роля, която този хормон изпълнява при усвояването на калция и поддържането на калциевия баланс го прави есенциален за детското тяло.

12.40 лв.
Производител:
Код на продукта: 5268WN
Магически точки: 12
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 500
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 капка
  • Разфасовка 15 ml
  • Витамин D3 400 IU/ 10 µg

Описание

Защо витамин D3 има съществено значение за развиващия се организъм

Витамин D3 или холекалциферол се образува в организма посредством слънчевата светлина и чрез приема на храни, богати на него като рибеното масло, яйца, сирене и други. Новородените и децата в периода на кърмаческа възраст не могат да получават  витамин D посредством храната, а и в тази крехка възраст не се излагат продължително на слънце. Допълнителният прием на витамин D за тях е от наистина важно значение, за да се развие костната им структура и да се предотвратят малформации.

Дефицитът на холекалциферол предизвиква костно заболяване наречено остеомалация, което се характеризира с нарушена минерализация на костната тъкан. Поради липсата на калций, костите не могат да придобият нужната здравина и устойчивост и така стават меки и податливи на деформации и травми. Това при децата причинява рахит, като нарушения процес на втвърдяване на костите ги прави силно деформирани, а долните крайници се изкривяват странично.

Ползите от ранния прием на витамин D3

  • Допринася за усвояването на цени минерали в организма като калции и фосфор и допринася за калцификацията на костите и зъбите, като така осигурява правилен растеж на скелета и устойчивост на костната структура.
  • Спомага за деленето на клетките и диференцирането им в различни тъкани и органи със специфична функция, както и тяхната за апоптоза. Поддържането му в необходимите нива предотвратява образуването на тумори.
  • Стимулира разтежа на белтъци и аденизонтрифосфат, чиято функция в организма е да доставя енергия на клетките.
  • Допринася за поддържането на силна имунна и система и по време на зимния период се засилва имунната реакция към вирусните инфекции.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капка дневно директно върху езика или разтворена в течност /вода, мляко/.