Витамин Д3 (сух) / Vitamin D3 Dry Form 400 IU Nature’s Way - 100 Капсули

Витамин Д3 (сух) / Vitamin D3 Dry Form 400 IU Nature’s Way - 100 Капсули

Ако по някаква причина не може да си набавите достатъчно количество витамин D от слънцето, то най-добрият вариант да го направите, е с помощта на хранителни добавки. Такава добавка е Витамин D3 в суха форма, от Nature’s way.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 17.72 лв. -10%
19.69 лв.
Производител:
Код на продукта: 40141NW
Магически точки: 19
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 100
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 капсула
  • Разфасовка 100 капсули
  • Витамин D3 10 µg

Описание

Витамин D. Слънчевият витамин, който всички познаваме и обичаме. Той е необходим за всеки, независимо от възрастта и пола. Но, макар да си го набавяме най-лесно от всички други витамини, дефицитът на витамин D е един от най-често срещаните. Ако по някаква причина не може да си набавите достатъчно количество витамин D от слънцето, то най-добрият вариант да го направите, е с помощта на хранителни добавки. Такава добавка е Витамин D3 в суха форма, от Nature’s way.

Ето защо е полезен и как да го приемате: 

Витамин D – как телата ни го произвеждат? 

На пръв поглед, слънчевият витамин се произвежда най-лесно от всички други. За него нямате нужда от определени храни (въпреки че може да го откриете в такива). За да си го набавите, имате нужда просто да излезете на слънце. 

На първ поглед лесно. Когато кожата ни влезе в контакт с пряка слънчева светлина, тя активира съединение, което се преобразува във витамин D. Ако, обаче не прекарвате много време навън, нямате редовен достъп до слънчева светлина или имате чувствителна кожа, която изисква да не се излагате на слънце, тялото ви няма да успее да създаде така важния витамин. 

Какво прави витамин D в тялото? 

Като един от осоновните витамини в тялото, витамин D играе основна роля в много системи и функции, най-важните от които са: 

Грижи се за нервната система 

Липсата на витамин D може да доведе до нервно разтройство, безсъние и дори депресия. От друга страна, достатъчното количество витамин D помага на нервната ви система да бъде здрава, а вие в добро настроение. 

За здрави кости и силни мускули

Витамин D помага на тялото да усвоява минералите калций и фосфор по най-добрия възможен начин. Той се грижи за костите и осигурява сила за мускулите. Ето защо е изключително важен за по-възрастни хора, които често страдат от загуба на костна плътност. 

Имате ли допълнителна нужда от витамин D? 

Ако се чудите дали е важно да приемате витамин D под формата на хранителна добавка, важно е да го направите при някои условия, които пречат на тялото ви да синтезира витамина: 

  • През есенно-зимния период, когато слънцето е по-слабо или липсва;
  • Ако кожата ви е чувствителна и лесно изгаря. Това налага да я покривате с дрехи и слънцезащита всеки път, в който излезете навън. Тази защита, обаче, пречи на тялото да синтезира витамин D;
  • Ако сте на възраст над 65 години.

В тези случай може да приемате витамин D с храната или под формата на хранителна добавка. Когато става въпрос за храни, които съдържат слънчевия витамин, изборът не е особено голям. Те най-често са храните от животински произход и млечните продукти. Някои храни могат да бъдат обогатени с витамин D. Но отново, количеството витамин в тях не винаги е достатъчно. 

Как да приемате витамин D под формата на капсули?

Ако искате да осигурите на тялото си достатъчно количество витамин D, приемайте по една капсула от продукта дневно по време на хранене. Осигурете си здрави кости и зъби, силна имунна система и добро настроение с витамин D oт Nature’s way! 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула  дневно, за предпочитане с храна.