Витамин Д3 / Vitamin D3 1000 IU / 25 ml Webber Naturals - 100 дози

Витамин Д3 / Vitamin D3 1000 IU / 25 ml Webber Naturals - 100 дози

Витамин D3 на Webber Naturals е хранителна добавка за поддържане на необходимите нива в тялото на този незаменим хормон, осигуряващ здравината на костите и здравето на целия организъм. Познат още като холекалциферол, той е жизненоважен витамин особенно в ранна детска възраст, когато дефицитът му причинява нарушения в минерализацията на костната тъкан и рахит.

21.20 лв.
Производител:
Код на продукта: 3350WN
Магически точки: 21
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 100
  • Дози на ден 1
  • Една доза 0.25 ml
  • Разфасовка 25 ml
  • Витамин D3 1000 IU / 25 µg

Описание

Необходимия за организма  витамин  D3 се набява най-вече посредством слънцето и чрез приема на храна, съдържаща го в по-големи количества.Често обаче, взависимост от различни фактори като географското местоположение, цвета на кожата, годишния сезон не можем да си набавим нужното ни количество витамин D, чрез слънчева светлината и тогава е желателно да я осигурим, приемайки я под формата на хранителна добавка.

Защо Витамин D3 е толкова важен за организма ни

Витамин D3 е мастноразтворим витамин, който се осигурява в организма посредством синтезът на холекалциферол в кожата от холестерола чрез реакция, зависеща от излагането на ултравиолетови лъчи. Чрез хидроксилиране в черния дроб, полученият холекалциферол, се транспортира в бъбреците и се метаболизира до активната му форма. През зимния период неговото количество в организма намалява, което от своя страна води до понижаване на имунитета и по-чести вирустни инфекции. Необходимите му количества в кръвта на възрастен човек варират между 30.0 и 74.0 мг/мл. Освен, че е нужен за имунния отговор, витамин D3 осъществява още множество жизненонеобходими процеси в тялото, имащи отношение при обособяването на клетките на различни групи със специфична функция и тяхната апоптоза. Апоптозата  е важен физиологичен процес на самоунищожаването на увредените клетки и ако той бива прекъснат, това довежда до злокачествени ракови образувания. Главната му роля на витамин D е да доставя на организма калций и фосфор и да подържа калциевия баланс, като по този начин спомага за изграждането на здрави кости. Дефицитът на витамин D се свързва с множество хронични болести- някои от които диабет, рак, сърдечно-съдови и автоимунни заболявания. Неговатият недостиг е силно разпространен и затова е препоръчително нивата му в организма ни да бъдат в нужните стойности. 

За кого е подходящ приема на Витамин D3 на Webber Naturals 

  • Хора, при които излагането на слънчева светлина е ограничено или е установен дефицит на холекалциферол;
  • Пациенти, които имат диагностицирана по-слаба степен на абсорбцията или заболявания на стомашно-чревния тракт, бъбреците и черния дроб;
  • При остеопороза, деформации или омекване на костите;
  • При пациенти, страдащи от множествена склероза и онкологични забололявания;

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 0.25 ml дневно.