Витамин Д3 / Vitamin D3 2000 IU Natural Factors - 90 таблетки

Витамин Д3 / Vitamin D3 2000 IU Natural Factors - 90 таблетки

Витамин D3 на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на таблетки от 2 000 IU. Добавката Витамин Д3 подкрепя костната минерализация, подобрява усвояването на калций от храната и намалява появата на възпаления.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 30.59 лв. -10%
33.99 лв.
Производител:
Код на продукта: 1052NF
Магически точки: 15
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 180
 • Дози на ден 1
 • Една доза ½ таблетка
 • Разфасовка 90 таблетки
 • Витамин D3 1000 IU/ 25 µg

Описание

Витамин D3 на Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на таблетки от 2 000 IU. Витамин Д3 е мастноразтворимо вещество, наречено холекалциферол. Това съединение се образува в човешката кожа под лъчите на слънчева светлина, по-специално UVB радиация. 

Предимства на Витамин Д3

 • Висококачествен холекалцифер, получен от ланолин;
 • Подпомага нормалната костна минерализация;
 • Съдържа в таблетка 2 000 IU витамин D3;
 • По-добро усвояване на калций от храната;
 • Намалява прояви на възпаление;
 • Подобрява инсулиновата резистентност;
 • Грижи се за кръвоносната система;
 • Укрепва имунната защита;
 • Подобрява регенерацията.

Какви са функциите на Витамин Д3?

Здрави костна система и стави

Основната функция на витамин D в тялото на човека е контрола на калциево-фосфатния метаболизъм, което разрешава да се поддържа правилното минерализиране на костната и ставната система. Витамин Д присъства в повечето процеси, свързани с поддържането на правилното състояние на костите и ставите, например, улесняване усвояването на калция, определяне скоростта на формиране на костната структура и е отговорен за поддържането на подходящото количество калций в костите. 

Поради многобройните функции на витамин D в рамките на тази система, дефицитът му се отразява от бързата загуба на костна маса и по-нататъшно отслабване на костната здравина и еластичност.

Подкрепа за имунитета

Витамин D3 има възможност да подсили имунния отклик на тялото. Това съединение е в състояние да намали нивото на възпаление в тялото чрез намаляване на цитокините, които го причиняват.

Цялостна подкрепа за здравето на кръвоносната система

Витамин D3 е изключително полезно вещество за сърдечно-съдовата система. Високата концентрация на витамин Д може да намали риска от попадане в различни видове сърдечни заболявания и нарушения на съдовата пропускливост. Това съединение може да намали налягането в кръвта посредством своя ефект върху системата RAA (renin-ангиотензин-алдостерон), допълнително осигуряване на правилната проходимост на вените.

Новост в света на спортни добавки

Витамин D3 е постоянно включен в добавките за трениращите с професионални и любителски спортове. Доказано е, че поддържането на правилното ниво на витамин D3 може да благоприятства наддаване на тегло и по-ниско съдържание на мазнини в тялото. Интересното е, че този витамин е едно от малкото вещества с клинично потвърден благотворен ефект върху нивата на тестостерон, което е един от основните фактори, стимулиращи възстановяването на мускулната тъкан. 

Обобщение

Витамин D3 е хранителна добавка, насочена към допълване на недостиг на витамин D. Продуктът се препоръчва за продължително допълнение като профилактика на здравето, особено в случай на недостатъчно излагане на слънчева светлина в тялото, по време на периоди на умора, слабост, понижаване на настроението, дискомфорт на двигателната система.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

По ½  таблетка на ден.