Витамин Д3 / Vitamin D3 400 IU Webber Naturals - 270 таблетки

Витамин Д3 / Vitamin D3 400 IU Webber Naturals - 270 таблетки

Витамин Д3 / Vitamin D3 400 IU Webber Naturals е хранителна добавка, която съдържа ценния за костите и зъбите витамин D3. Също така той играе важна роля при процесите на растеж и диференциация на клетките, апоптозата и стабилността на ДНК.

16.15 лв.
Производител:
Код на продукта: 3805WN
Магически точки: 16
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 270
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 таблетка
  • Разфасовка 270 таблетки
  • Витамин D3 400 IU

Описание

Витамин D3 се осигурява в организма посредством синтез в кожата от холестерола чрез реакция, зависеща от излагането на UV лъчи. През зимния период неговото количество намалява, което от своя страна води до понижаване на имунитета и по-честото боледуване от вируси и простуди. Необходимите му количества в кръвта на възрастен човек варират между 30.0 и 74.0 мг/мл. Освен, че е нужен за силна имунна система, витамин D3 осъществява множество жизненонеобходими процеси в организма, като главна роля има при минерализацията на костите. Дефицитът му е свързан с редица хронични заболявания като диабет, костни и метаболитни нарушения, рак, сърдечно-съдови и автоимунни заболявания. Особено важен е  в ранна детска възраст, когато липсата  му причинява нарушения на костната тъкан и рахит. 

Какви са последствията от дефицита на "слънчевия витамин"

Остеомалацията е заболяване на костите, при което те стават меки и податливи на деформации и травми. Поради липсата на калций в организма се нарушава костната структура. Недостигът на витамин D3 по време на растежа и развитието при децата причинява рахит.  Засяга се гъбначният стълб и се характеризира със силна деформация на костите, при което долните крайници се изкривяват странично и добиват вид на буквата Х. В миналото рахитът е бил силно рапространен, но за щастие все по-рядко се среща в днешни дни. 

Ползите при прием на холекалциферол - витамин д3

  • Допринася за усвояването на ценни минерали в организма и за калцификацията на костите и зъбите, като така осигурява  устойчивост на костната структура;
  • Поддържа силна имунна и система и по време на зимния период засилва имунната реакция към вирусните инфекции;
  • Има отношение към растежа и диференциацията на клетките, като по този начин намалява риска от образуването на тумори;
  • Подобрява симптомите при  някои автоимунни заболявания, рак на дебелото черво и възпаления  на червата.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 доза дневно.