Витамин Д3 / Vitamin D3 Gummies 1000 IU Webber Naturals - 90 желирани таблетки

Витамин Д3 / Vitamin D3 Gummies 1000 IU Webber Naturals - 90 желирани таблетки

Витамин D3 1000 IU Webber Naturals е източник на холекалциферол под формата на желирани таблетки за по-лесно и удобно приемане. Витамин D осигурява здравината на костите и зъбите и подсилва имунната система.

32.85 лв.
Производител:
Код на продукта: 3679WN
Магически точки: 32
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 90
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 таблетка
  • Разфасовка 90 желирани таблетки
  • Витамин D3 1000 IU

Описание

Колко е важен витамин D

Витамин D3 е известен като "слънчевият витамин" поради необходимостта от дневната светлина за образуването му. Най-големият му и естествен източник е слънцето и също така се съдържа в някои храни като рибата, морските дарове, яйцата, киселото мляко и други. Често обаче взависимост от определени условия набавянето му е възпрепятствано. Главната  роля на витамин D3 в тялото е да осигурява нужните количества калций и фосфор за костите и зъбите. Необходим е за изграждането на скелетната структура и ремоделирането на остеобластите и остеокластите. Трите вида основни клетки участващи в образуването и развитието на костите се наричат остеобласти, остеокласти и остеоцити. Клетките които образуват костната тъкан се наричат остеобласти и когато вече узреят във възрастния организъм се наричат остеоцити. Остеокластите пък от своя страна отговарят за костната резорбция. 

Витамин D3 или холекалциферол има съществена функция също и при дейността и ефективността на имунната система. Съществуват рецептори за витамин D на повърхността на белите кръвни клетки, като активният му метаболит осигурява по-добрата комуникация между имунологичните клетки и съответно по-добрата имунна реакция. Също така витамин D3 осъществява жизненонеобходими процеси в тялото, имащи отношение при обособяването на клетките в различни групи със специфична функция и тяхната апоптоза. Апоптозата  е важен физиологичен процес на самоунищожаването на увредените клетки и ако той бива прекъснат това довежда до злокачествени ракови образувания.

За кого е подходящ приема на Витамин D3 на Webber Naturals 

  • Хора, при които излагането на слънчева светлина е ограничено и хората с по-тъмна кожа;
  • Пациенти, които имат диагностицирана по-слаба степен на абсорбция или с установен дефицит на холекалциферол;
  • При проблеми  с възпалителни заболявания на червата;
  • При остеопороза, деформации или омекване на костите.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Да се сдъвква по 1 желирана таблетка дневно.