Витамин Д3 за деца / Vitamin D3 Big Friends® 400 IU Natural Factors - 15 ml / 500 дози

Витамин Д3 за деца / Vitamin D3 Big Friends® 400 IU Natural Factors - 15 ml / 500 дози

Течният витамин D3 на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка за здрави кости и развитието на зъбите при кърмачета и деца. Добавката Витамин Д3 "Големи приятели" осигурява балансирана стойност от жизненоважен витамин, отговорен за оптималното усвояване на елементите Калций и Фосфор.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 16.25 лв. -10%
18.05 лв.
Производител:
Код на продукта: 1545NF
Магически точки: 18
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 500
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 капка
  • Разфасовка 15 ml
  • Витамин D3 400 IU/ 10µg

Описание

Течен витамин D3 на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка от 400IU в 15 мл. Добавката Витамин Д3 е предназначена за здравите кости и развитието на зъбите при кърмачета и деца. Големи приятели Витамин Д3 осигурява балансирана стойност от важният vitamin D, грижещ се за коректното усвояване на минералите калций и фосфор.

Предимства на Витамин Д3 Големи приятели

  • уникален източник на важния витамин Д на бебета и деца от 0 - 13 годишна възраст;
  • течна форма на витамин Д в най – абсорбиращия се естествен вид;
  • активна добавка, насърчаваща повишено абсорбиране на Калция в храносмилателният тракт;
  • намалява загубата на витамина чрез урината.

Какво трябва да знаем още за Витамин Д-3?

Добавката Витамин D-3 се синтезира независимо от организма в присъствието на слънчевата светлина, така че често е наричана "витаминът от Слънцето". Дефицитът на Витамин Д - 3 може да сведе до състояние на рахит при децата и костна деформация при възрастните. Или това е състоянието Остеомалация, при което се повишава вероятността от костни фрактури.

Недостигът на витамин D не трябва да се подценява

Дефицитът на витамин Д създава сериозни проблеми и възпрепятства усвояването на елемента калций. Този витаминозен недостиг представлява фактор за повишаване на риска от анормален растеж на костите и образуването на рахит, както и липсата или загубата на зъбния емайл при децата.

Какво е нужно да предприемем за здравето на децата?

Постигането на здравословни нива на костната маса в най - ранна възраст, спомага значително да се намали риска от развитие на заболявания на костите на по - късен етап от живота. Намалените нива на витамин D по време на бременност и ранна детска възраст могат да причинят още и проблеми с мускулното развитие, нарушена сърдечна функция, понижение на имунната защита, голяма предрасположеност към инфекциите, както и желязодефицитна анемия.

Обобщение

Течният Витамин D3 Големи приятели за деца е част от специализираната серия за детско здраве "Големи приятели". Натурал Факторс компанията дава гаранция за всички продукти на гамата "Голема приятели", че осигуряват мощна подкрепа за здравето на детския организъм и отговарят на най - високите стандарти за безопасност и качество. Vitamin D-3 Big friends® добавката ефективно запълва дефицита на Витамин D и е жизненоважен елемент в предотвратяването на ранния детски рахит.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

При бебета и подрастващи деца се приема по 1 капна на ден.