Витамин Д3 за деца / Vitamin D3 Big Friends® 400 IU Natural Factors 250 дъвчащи таблетки с вкус горски плодове

Витамин Д3 за деца / Vitamin D3 Big Friends® 400 IU Natural Factors 250 дъвчащи таблетки с вкус горски плодове

Витамин Д3 за деца на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на таблетки за дъвчене с вкус на ягоди или горски плодове. Добавката Vitamin D3 Big Friends осигурява оптимални количества на Витамин Д за нормалното развитие на зъбите и костите, поддържа силния имунитет, както и допринася за правилното усвояване на калций и фосфор в кръвта.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 19.89 лв. -10%
22.10 лв.
Производител:
Код на продукта: 1546NF
Магически точки: 22
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 250
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 таблетка
  • Разфасовка 250 дъвчащи таблетки
  • Витамин D3 400 IU/10 µg

Описание

Витамин Д3 на марката Натурал Факторс представлява вкусни и лесни за дъвчене таблетки от 400 IU х 250бр.. Витамин D-3 Големи приятели за деца предоставя балансирано количество на витамин D за нормалното изграждане на костите и опазването на силна имунна защита. Всяка вкусна таблетка с аромат на горски плодове подпомага правилното усвояване на минералите Калций и Фосфор в кръвта.

Здравословните нива на витамин Д са от решаващо значение за правилното минерализиране на костите и зъбите – за техния растеж и развитие.

Как действа витамин Д3?

Витамин Д „Големите приятели“ за деца предоставя достатъчно количество на Холекалциферол. D-3 е натурална форма на витамина, която организма сам си набавя чрез кожата при излагане на слънце. D3 витаминът се абсорбира по - бързо от тялото. 

Кога тялото изпитва дефицити на витамин Д?

Слънчевият витамин Д понякога намалява в човешкото тяло. Причина за това е намаленият контакт със слънчевите лъчи, за да се предотвратят потенциални кожни заболявания. Дефицитът на витамин D при малки деца е изложен на риск от развитие на заболяването рахит. Рахитът е влошено състояние на костната система, при което се наблюдава "омекване" на тъканта на костите и голяма вероятност от чупливост и деформация. Болестта се съпровожда с отслабване на мускулите и понижаване на мускулния тонус. Недостигът на витамин D създава чувство на преумора, намалява имунния отговор, както и се повишава податливостта към инфекции.

За какво е нужен витамин Д?

Витамин D е необходим за развитието и поддържането на здравите зъби при децата. Зъбите се нуждаят от добра минерализация. Изследвания със здравето на зъбите информират, че оптималните стойности на Витамин D са важни за предотвратяване на кариес и кървене на венците. От друга страна недостигът на Витамин Д е тясно свързан с редовните хронични болести на нервната система и сърдечната дейност, автоимунни заболявания, диабет и др.

Обобщение

Детската серия на витамин Д3 "Големи приятели" отразява идеята, че всяко дете има нужда от истински приятел. "Големите приятели" са най - добрите приятели на децата, заради безкомпромисната грижа по отношение на ефективност и качество, но същевременно е нежна – като баланс на правилните пропорции на съставките в името на здравето на децата.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

За деца над 3 годишна възраст: Да се сдъвква по 1 таблетка дневно.