Витамин С желирани / Vitamin C Gummies 125 mg Webber Naturals - 120 желирани таблетки

Витамин С желирани / Vitamin C Gummies 125 mg Webber Naturals - 120 желирани таблетки

Витамин С Gummies 125 mg на Webber Naturals осигурява нужните за организма количества витамин C в по-удобна за приемане форма. Особено през студените дни на зимния сезон имунната система се нуждае от допълнителна подкрепа, а тялото ни от допълнителен прием на витамин C.

40.60 лв.
Производител:
Код на продукта: 3688WN
Магически точки: 40
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 120
  • Дози на ден 1-2
  • Една доза 1 желирани таблетки
  • Разфасовка 120 желирани таблетки
  • Витамин C 125 mg

Описание

Значението на Аскорбиновата киселина при множество есенциални функции в тялото

Витамин C или известен още като Аскорбинова киселина изпълнявя редица важни биохимични процеси в човешкото тяло. Той е антиоксидант и ензимен кофактор, като изчиства т.нар. свободни радикали от клетките и така предпазва имунната система от тяхното разрушително действие.  Важната роля, която аскорбатът изпълнява се е разбрала още в миналото, когато често е върлувало заболяването скорбут, характеризиращо се с кървящи венци, при което се засягат кръвоносните съдове и много тъкани. Скорбутът бил често срещано явление при моряци, които по време на дългите пътешествия из открито море не можели да си набавят нужната аскорбинова киселина, поради бедната храна с която разполагали. Проблемът идвал поради това, че витамин C бил нужен за образуването на колаген и дефицитът му причинявал дегенерация на тъканите. Аскорбатът играе съществено значение при синтеза на колагеновите влакна, които изграждат съединителната тъкан, сухожилията, костите, ставните хрущяли, кръвоносните съдове и кожата. Друг важен биохимичен процес, в които той участва е електронния транспорт през мембраните на клетките, при който се снабдява организма с енергия под формата на АТФ в митохондриите.

Въпреки, че витамин C присъства в състава на множество храни особено цитрусите и повечето зеленчуци, поради водоразтворимостта си не се задържа за дълго в тялото. Затова неговият допълнителен прием подкрепя тялото и имунната система, особено през зимата, когато храната не е толкова богата на пресни плодове и зеленчуци, а грипните и простудни заболявания са чести. 

Как помага витамин С

Редовната употреба на витамин C под формата на хранителна добавка допринася за:

  • Един силен имунитет на организма и подсилване на имунния отговор при вирусни инфекции;
  • Предотвратяване на втвърдяването на кръвоносните съдове и развитието на атеросклероза;
  • Забавяне на стареенето,  поддържайки една здрава и красива  кожа, като също предотвратявя образуването на бръчки.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Да се сдъвкват по 1-2 желирани таблетки