Витамин С (калциев аскорбат) / Vitamin C 1000 mg Natural Factors - 125 g пудра / 250 дози

Витамин С (калциев аскорбат) / Vitamin C 1000 mg Natural Factors - 125 g пудра / 250 дози

Витамин Ц калциев аскорбат на марката Натурал Факторс представлява пудра от 125гр., разделена в 250 дози. Добавката Vitamin C 1000 mg се разтваря мигновено във всяка напитка, осигурява оптимално усвояване и осезаемо действие, благодарение на кристалната концентрирана форма на витамина.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 29.52 лв. -10%
32.80 лв.
Производител:
Код на продукта: 1370NF
Магически точки: 32
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 250
  • Дози на ден 1
  • Една доза 0.5 g
  • Разфасовка 125 g
  • Витамин C 500 mg

Описание

Витамин Ц калциев аскорбат на канадската марка Natural Factors представлява пудра, разделена на 250 дози. Добавката Vitamin C 1000мг от 125г е натурален продукт с имуностимулиращи и антиоксидантни въздействия.

Какви са предимствата на пудрата Витамин Ц?

  • Витамин Ц като аскорбинова киселина се предлага в кристална прахообразна форма;
  • Подходящ вариант на приемане, в сравнение на причинения дискомфорт от таблетки и капсули;
  • Разтварят се незабавно във всяка напитка, като осигуряват оптимално усвояване и въздействие;
  • 1/8 ч.л. осигурява 500mg витамин С;
  • Аскорбинова киселина на кристали представляват силно концентриран вариант на витамин Ц.

Какво трябва да знаем за Витамин С?

Витамин Ц е най-масово използваният витамин, предотвратяващ състоянията на настинка и грип. Същевременно с това витамин Ц пудра е мощен антиоксидант, поддържащ клетъчната оксидоредуктивна хомеостаза. Добавката на витамин С на кристали е и кофактор за много химични реакции, като синтез на колаген или катехоламини в надбъбречните жлези и централната нервна система. Хранителната добавка Калциев аскорбат взема участие в подобряване на абсорбирането на елемента желязо.

Витамин С добавката е насочена към подпомагане на имунитета. Витаминът значително намалява продължителността на инфекциите. Освен това, той е и мощен антиоксидант, който защитава имунитета на тялото, като инхибира вредните действия на свободните кислородни радикали. 

Допълнителни характеристики за Витамин С (кристали) 1000mg

Добавката Витамин Ц спомага за укрепване на имунната система и поддържа устойчивостта на организма към настинки и грип. Същевременно с това витаминът е изключителен с  антиоксидантното си свойство, противодействащо на бързите процеси на стареене. Витамин Ц пудрата стимулира синтезирането на колаген и спомага за незабавното възстановяване на кожата от вероятни наранявания. Поддържа оптималния вид на зъбите, хрущялите, костите и венците. Благоприятства кръвообращението и намалява риска от образуването на разширени вени!

Какво е действието на Витамин Ц на кристали?

Тъй като е водоразтворима, пудрата Витамин Ц не се съхранява в за дълго време в тялото. Затова е необходимо да се приема всеки ден чрез диетата и / или под формата на хранителни добавки, така че всички органи и системи да могат да функционират оптимално. Витамин С е от голямо значение за имунната защита, синтезирането на колагена и грижата за костите, кожата,  зъбите и венците в здравословното им състояние. В качеството си на изключителен антиоксидант, аскорбиновата киселина предпазва клетките, кръвта, вътреклетъчните и извънклетъчните течности от свободните кислородни радикали.

Обобщение

Нуждата на организма от Витамин Ц се повишава по време на стрес, тъй като участва в образуването на жизненоважни химични съединения. Тези съединения са важни за понижаване на нервното напрежение. Кристалите Витамин Ц на канадската компания Натурал Факторс не съдържат изкуствени цветове, консерванти или подсладители. Подходящи са за прием от вегетарианци и вегани.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1/8 чаена лъжичка дневно (0.5 g) разтворена във вода или сок.