Витамин В12 Метилкобаламин 1000mcg NOW - 100 Дражета

Витамин В12 Метилкобаламин 1000mcg NOW - 100 Дражета

Известен като единствения витамин от група В, който не се среща в храните от растителен произход, В12 или колабамин е един от 8те витамина от група В, считани за изключително важни за здравето ни.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 29.70 лв. -10%
33.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 733739004956
Магически точки: 33
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Разфасовка 100 дражета
 • Една доза 1 драже
 • Дози в опаковка 100
 • Дози на ден 1-2
 • Витамин B12 (Метилкобаламин) 1000 mcg

Описание

Известен като единствения витамин от група В, който не се среща в храните от растителен произход, В12 или колабамин е един от 8те витамина от група В, считани за изключително важни за здравето ни.

Недостатъчното количество от този витамин в тялото може да предизвика здравословни проблеми, а набавянето му не винаги е толкова лесно. В този случай, приемът на В12 под формата на хранителна добавка е изключително важен, особено ако избягвате месо и животински продукти. 

За случаите, в които не може да си набавите достатъчно количество В12, Метил В-12 от Now Foods е тук на помощ. Ето какво още трябва да знаете за този витамин и как да го приемате под формата на хранителна добавка. 

Защо В12 е толкова полезен? 

Витамин В12 е известен с многобройните си ползи за тялото, сред които: 

Грижи се за здравето на нервната система

Витамин В12 помага за баланса и защитава нервната система. Всъщност, той е от съществено значение за запазването на миелиновата обвивка, която защитава невроните.

Предпазва тъкъните от увреждане 

Витамин В12 играе жизненоважна роля в производството на телесна тъкан и поддържането и здрава. Следователно дефицитът на витамин В12 може да доведе до промени във вида на косата, кожата, ноктите или лигавиците. 

Подобрява енергията 

Витамин В12 също играе важна роля в производството на енергия. Подобно на повечето витамини от група В, той подобрява нивото на енергия и ни прави по-силни. 

Кога можем да говорим за дефицит на витамин В12? 

Голяма част от населението е изложено на риск от дефицит на витамин В12. Ако водите забързан начин на живот, ако често сте стресирани и напрегнати, ако не се храните добре, ако сте вегетарианец или веган, вероятността да имате дефицит на витамин В12 не е малка. Добре е да помислите за промени в начина си на живот и прием на добавка, която да ви осигури необходимото количество от ценния витамин.

Хранителни източници на витамин В12

Ако искате да си осигурите достатъчно количество от този витамин, без да приемате добавки, ще го откриете в храни като:  

 • черен дроб;
 • карантия;
 • червено месо;
 • черупчести;
 • скумрия;
 • яйца;
 • млечни продукти.

Как да приемате Витамин В12 Метилкобаламин?

За да извлечете най-много ползи от Метил В12, приемайте по една таблетка веднъж или два пъти дневно по време на хранене. За най-добър ефект, комбинирайте хранителната добавка заедно с други витамини от група В като фолиева киселина и В6. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 драже 1-2 пъти дневно. Да се дъвче или държи в устата, докато се стопи и после да се глътне.