Витекс / Vitex 80 mg Natural Factors - 90 капсули

Витекс / Vitex 80 mg Natural Factors - 90 капсули

Витекс на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули от 80мг. Vitex добавката е натурален продукт, който нормализира хормоналния баланс при жените. Прилага се в случай на акне, ПМС, нередовен цикъл и др.

19.50 лв.
Код на продукта: 4930NF
Магически точки: 20
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 45-90
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1-2 капсули
  • Разфасовка 90 веге капсули
  • Витекс 80 mg

Описание

Витекс на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули от 80мг. 

Какви са предимствата на Витекс?

  • Vitex - натурална добавка, контролираща нивата на хормоните;
  • в случаи на хормонален дисбаланс, акне, нередовен цикъл и PMS.

Какво трябва да знаем за хормонален дисбаланс?

Състоянието нарушен хормонален баланс се среща често и е причина за възникване на репродуктивни проблеми, дисфункцията на яйчниците, поява на акне, комедони и прекомерно омазнена кожа, окосмяването по лицето и косопада са други неприятни симптоми. Трябва да отбележим, че неправилната функция на ендокринната система също се свързва с неприятните изменения в психичното и емоционално поведение на жената, като моменти на раздразнителност, промени в настроението и честа тревожност.

Когато говорим за уж безвредно състояние, известно като PMS - предменструален синдром, проявите могат да прераснат в доста интензивни и дори да попречат на нормалното ежедневие. Съществуват редица естествени средства с доказан ефект във времето срещу хормонални дисбаланси. Vitex е един от тях и успешно се използва в такива условия.

Каква е ролята на Витекс?

Vitex се грижи за нормалната функция на женската репродуктивност, регулира месечния менструален цикъл и спомага за хармонията на женските хормони - Естроген и Прогестерон. Добавката Vitex подобрява състоянията на ПМС и менопауза. Намалява подуването, чувствителността на гръдния кош и главоболие. Допринася за постигане на емоционален баланс, намалява депресията и тревожността. Има благотворно действие над кожата.

Доказано е, че Vitex стабилизира хормоналния дисбаланс при жените. Контролира прогестерона и естрогенната активност на яйчниците по време на менструация. Проучванията показват, че редовната употреба на Vitex намалява симптомите на предменструални симптоми.

Предимства на Витекс

  • Спомага за възстановяване на хормоналните баланси по естествен път;
  • Има благотворно действие върху синдрома на поликистозни яйчници;
  • Помага за бременност при прогестерон дефицит.

Как се подобрява състоянието на кожата?

Хормоналните нарушения и колебания имат още един неприятен аспект – те значително увеличават вероятността от акне и кожни проблеми. Много жени наблюдават влошаване на кожата преди менструация, показват се дефекти по лицето и повишено отделяне на себум.

Какви са допълнителните свойства на Витекс?

Като допълнителни характеристики на Витекс може да се отбележи още, че има благоприятно влияние върху кожата при хормонално акне. Понижава симптомите на ПМС и менопауза. Отговорен е за възобновяването на нормалния менструален цикъл. Следи хормоните, синтезирани от хипоталамуса и хипофизната жлеза.

Обобщение

Vitex е важен елемент от женската здравна профилактика. Vitex трябва да се достигне за от жени, които се борят с тежки състояния на ПМС или при менопауза. Добавката е по-безопасна и еднакво ефективна алтернатива на хормонална терапия.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1-2 капсули на ден, за предпочитане на празен стомах. За най-добри резултати, поне 3 месеца.