Златен корен / Rhodiola 150 mg Natural Factors - 60 капсули

Златен корен / Rhodiola 150 mg Natural Factors - 60 капсули

Златен корен на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули от 150мг. Добавката Rhodiola се съдържа в корените на растението Rhodiola Rosea, характеризираща се с адаптогенни свойства към намаляване на умората и изтощението.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 17.54 лв. -10%
19.49 лв.
Производител:
Код на продукта: 4832NF
Магически точки: 19
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Разфасовка 60 капсули
 • Една доза 3 капсули
 • Дози в опаковка 20
 • Дози на ден 1
 • Златен корен Екстракт 150 mg

Описание

Rhodiola на Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули от 150мг. Добавката Rhodiola Rosea съдържа екстракти от листата и корените на растението златния корен, със стандартизирано съдържанието на 3% salidrosides. Адаптогенните свойства и активността намалява умората и изтощението са основните му характеристики, които правят тази подготовка непогрешима в периодите на излагане на продължително напрежение и изтощение.

Предимства на добавката Златен корен

 • Стандартизирано съдържание на 3% салидозиди;
 • Гаранция за качество и безопасност;
 • Един от най-силните адаптогени;
 • Помага за възстановяване на хомеостазата;
 • Намалява умората на организма;
 • Увеличава толеранса към стрес фактори;
 • Намалява проявите на депресия;
 • Влияе положително на благосъстоянието;
 • Подобрява психофизичните ефективност;
 • Поддържа имунната система.

Малко история за растението Златен корен

Rhodiola Rosea представлява билка, използвана за векове в традиционната медицина. Растението дължи името си на специфична миризма на коренище и цвят на роза. Билката е известна също с наименованията: Златен корен и Арктически корен.

Какво представляват адаптогените?

Адаптогените са вещества от растителен произход, поддържащи хомеостаза и правилното протичане на физиологичните процеси. По естествен начин повишават имунитета на организма към стресори от различен произход. 

Салидросиди – съставки. Адаптогенни свойства на Rhodiola

Доста проучвания доказват, че редица вещества са отговорни за положителните свойства на Rhodiola Rosea, които включват полифенолни съединения, т.е. фенилпропаниди, флавоноиди, проантоцианидини и танини.

Нежеланите ефекти на хроничния стрес

Дълготрайното влияние на състоянието стрес върху организма намалява своята интелектуална ефективност и може да предизвика тревожност, безсъние, дразнене, липса на мотивация за действие.

Подкрепа на когнитивните функции

Rhodiola rosea демонстрира умерени стимулиращи свойства. Корена на Rhodiola rosea допринася за подобряване на психомоторните способности, подобряване на паметта и концентрацията и намаляване на чувството на умора при хора, подложени на дейността на различни стресови фактори.

Антиоксидантни свойства

Антиоксидантите намаляват активността на реактивните кислородни видове, които могат да допринесат за предотвратяване на определени цивилизационни болести и положително влияние върху здравето на организма.

Обобщение

Rhodiola е хранителна добавка, която си заслужава да се приема, преди да изложим нашия организъм на дейността на стрес фактори, минимизирайки вредното им влияние. Добавката Златен корен работи добре по време на излагане на стресови, психически или физически усилия, естествено и безопасно подпомагане на защитни и адаптивни механизми на организма. Освен това, билката може да се приема от хора, които водят нездравословен начин на живот, причинени от проблеми със съня или специфичен вид работа (шофьори, работа на смени, работа по сигурността).

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 3 капсули на ден.