Показване на 1–16 от 343 резултата

100% Л-глутамин / L-Glutamine BIOTECH USA

36.00 лв.62.00 лв.

AAKG 7800 BIOTECH USA – 25 ml

4.00 лв.79.00 лв.

Метаболизмът е общото количество на биохимичните реакции, участващи в поддържането на жизненото състояние на клетките в организма. Всички живи организми изискват енергия за различни съществени процеси и за производство на нови органични вещества. Метаболитните процеси помагат при растежа и размножаването и помагат в поддържането на структурите на живите организми. Организмите реагират на заобикалящата среда поради метаболитни дейности.

Какви видове метабилотни процеси познаваме?

Съществуват два вида метаболитни процеси:

  • Катаболизъм
  • Анаболизъм

Катаболизма представлява процес, който участва главно в разграждането на по-големи органични молекули в по-малки молекули. Този метаболитен процес освобождава енергия. Анаболизма е процес, участващ главно в изграждането или синтезирането на съединения от по-прости вещества, изисквани от клетките. Този метаболитен процес изисква и съхранява енергия.

Метаболизмът е свързан с храненето и съществуването на хранителни вещества.

Хранене и енергия

Процесите на метаболизма зависят от хранителните вещества, които се храносмилат, за да произвеждат енергия. Тази енергия е необходима за синтезиране на нуклеинови киселини, протеини и други биомолекули в тялото ни. Обхванатите хранителни вещества включват различни вещества за тялото, които са или в достатъчно количество или недостатъчно, което води до лошо здраве, относно метаболизма. Необходимите хранителни вещества помагат чрез снабдяване с необходимата енергия и други необходими химикали, които тялото може да преработи.

Въглехидратите в метаболизма

Въглехидратите се доставят в три форми:

  • Нишесте
  • Захар

Целулозното нишесте и захарта са основните форми на енергия за хората. Метаболизмът на въглехидратите и захарта помага при производството на глюкоза.

Протеините в метаболизма

Протеините са важни за изграждането на тъкани. Те помагат в поддържането на структурата на клетките, неговите функции, образуването на хемоглобин, и няколко други функции на тялото. Аминокиселините на протеините са полезни за храненето. Малко аминокиселини не се синтезират от тялото и се приемат от храната, която ядем. Тези аминокиселини включват: Лизин, Триптофан, Метионин, Изолевцин, Левцин, Фенилаланин, Валин, Треонин и др.

Какво представлява метаболизмът?

Това е основна концепция, че храната, която ядем, се превръща в енергия, която помага на тялото да функционира и да постигне всякакви малки и съществени физически действия, като в крайна сметка помага на ума и други органи да си вършат работата.

Но как тази храна се превръща в енергия?

Телесните клетки претърпяват химическа реакция за освобождаване на енергията от храната, и този процес се нарича Метаболизъм.

В резултат на този процес, клетките освобождават ензими, които освобождават аминокиселини, мастни киселини, и захар, изискващи от тялото да функционира по-бързо и ефективно.

Какво е метаболитен тип тяло и защо е важно?

Научаването за видовете метаболизъм може да ви помогне да тренирате и ядете специално за вашия тип тяло—по същество ви дава по-добри познания за това как да отслабнете и да останете здрави. Следвайки метаболитен тип диета, въз основа на формата на тялото, може да ви бъде от полза. Идеята е, че хората имат различни макронутриентни нужди въз основа на техния метаболитен тип тяло.

Кои са видовете метаболизъм?

Видовете метаболизъм са Ектоморф, Мезоморф и Ендоморф. Научаването за видовете метаболизъм може да ви помогне да тренирате и ядете специално за вашия тип тяло. И ви дава по-добри познания за това как да отслабнете и да останете здрави.

Ектопорф

Обикновено, в този вид, хората са склонни да ядат много, но не печелят никаква сила или телесна маса, което означава, че те са с по-бърз метаболизъм.

Ключови точки: Ако приятелите ви попадат под тази категория, те ще трябва да се грижат за протеина in-take и да вземат в по-малки портинг редовно, за да подобрят мускулната и телесната си маса.

Мезоморфи

Това са хора, които могат да променят тялото си със сравнително по-малко усилия. Единственият проблем е, когато те искат да поддържат своето атлетично тяло, трябва да се погрижат за диетата и кардиото си. На окончателна бележка цялото им тяло е добре отзивчиво към всяко усилие за промяна на формата.

Препоръки: Намалете въглехидратите и увеличете протеините, за да поддържате атлетичен ръст.

Перфектна комбинация от кардио и силова тренировка може да развие мъжкото тяло или да приспадане на допълнителни мазнини.

Ендоморфи

Кръгло тяло със съдържание на мазнини навсякъде е типичен Ендоморф. Това са от видовете хора, които се качват под лапите на затлъстяването, а редовните им изяждания най-вече се обръщат към мазнините, което добавя слоеве мазнини под кожата. За тях е трудно да се отърват от мазнината, която влиза в тялото им, но нищо не е невъзможно със всеотдайната диета и упражнения.

Препоръки: Високо интензивен интервал на тренировки с комбинация от кардио.

Ниска въглехидратна диета с прием на протеини е задължително като дори ако те изглеждат здрави, те имат бавен Метаболизъм и чувствителна сила.

Последователността е ключът към тяхното здраве и структура на тялото. Така че, добавянето на редовно упражнение към седмичния им план здравословна диета към храненето им може да спаси деня. Можете да си подпомогнете и с хапчета за бърз метаболизъм, които да изберете в MagHerbs.com