Показване на 1–16 от 17 резултата

Дъвки за махмурлук WUGum

9.98 лв.

Всички имаме поводи да си кажем “Наздраве” и в това няма нищо лошо. Но има хора, при които това е навик, ежедневие и дори начин на живот. Те са застрашени от т.нар. “Алкохолизъм”, който представлява болестно състояние на физическа и психическа зависимост от алкохолни напитки.

Пиенето на прекалено голямо количество алкохол с течение на времето може да окаже сериозно влияние върху Вашето здраве. Освен сериозното увреждане на черния дроб, алкохолът нанася щети и на мозъка, бъбреците, сърцето, панкреаса и други органи.

Процесът на метаболизиране на алкохол изисква наличието на хранителни вещества. Тъй като черният дроб намалява снабдяването си с тези хранителни вещества, тялото се опитва да ги изземе от кръвта. В резултат на това телесните клетки са лишени от критично важни хранителни вещества и нормалните функции на тялото са нарушени. Ако консумирате редовно алкохол и се опитате да спрете, може да страдате от симптоми, които включват тревожност, безсъние, треперене, световъртеж и депресия. Може да имате и нарушена когнитивна функция и лоша памет.

На първо място работата със здравни специалисти може да помогне за справяне с проблема. В процеса на лечение могат да се използват и хранителни добавки, осигуряващи важни хранителни вещества (които може да са в дефицит поради алкохолизма) като:

  • Витамин В1 (тиамин) – недостигът предизвиква депресия и раздразнителност
  • Витамин В2 (рибофлавин) – недостигът може да причини неврологични и сърдечни нарушения
  • Витамин B3 (ниацин) – липсата му причинява безпокойство, депресия
  • Пантотенова киселина – при дефицит се наблюдават умора, хроничен стрес и депресия
  • Витамин В6 (пиридоксин) – недостигът може да наруши образуването на невротрансмитери
  • Витамин В12 – дефицитът му води до анемия, нарушена концентрация, проблеми със съня и други
  • 5-НТР – действа в мозъка и централната нервна система, като увеличава производството на химичното вещество серотонин.