Показване на 1–16 от 149 резултата

В днешни дни пазарът е наситен с мултивитамини и добавки, които подкрепят здравето на очите.

Проучванията показват, че има много витамини, които наистина насърчават здрави очи, а някои дори могат да помогнат за намаляване на свързаните с възрастта условия на очите. Някои витамини и хранителни добавки за очи може да помогнат да запазите тялото си, и очите си специално, в оптимална форма.

Съществуват много вариация в добавки, направени специално за визия, и има ограничено регулиране в областта на добавка.

Хранителни добавки и витамини не са предназначени да заменят здравословна диета или начин на живот. Преди да вземете някакви продукти, обсъдете ги с Вашия лекар, за да се гарантира, че те са подходящи за вас лично.

Според проведени изследвания, комбинация от витамини може да забави прогресия на междинна или напреднала AMD с толкова, колкото 25 процента.

NEI препоръчва следните витамини за здравето на очите въз основа на комбинацията от двете проучвания:

  • Витамин С: 500 mg
  • Витамин Е: 400 IU
  • Цинк под формата на цинков оксид: 80 mg
  • Мед под формата на cupric оксид: 2 mg
  • Лутеин: 10 mg
  • Зеаксантин: 2 mg
  • Бета каротин: 15 mg

Как витамините подкрепят вашето зрение?

Има много различни витамини, много от които тялото ви прави естествено, Че може да се приема като добавки за повишаване на цялостното си здраве и зрение. Подчертани по-долу са специфичните витамини, които могат да помогнат при здравето на очите и как работят:

Витамин А: Предшественик на бета каротин, витамин А често се среща в храни като моркови. Тя може да намали възпалението, защита на повърхността на окото, засилване на функцията на имунната система, и да доведе до по-добро нощно виждане.

Б витамини: B-комплекс витамини включват B1, B2, B3, B6, B12, холин, биотин, и фолиева киселина. Те могат да помогнат за понижаване на възпалението и следователно да намалят съдовите проблеми, включващи ретината на окото.

Витамин С: Този витамин може да подкрепи здравето на кръвоносните Ви съдове и да ви помогне да абсорбирате желязото по-добре. Витамин С също може да понижи риска си за развитие на катаракта, когато се приема като редовна добавка. Нуждаем се от този основен витамин, който участва в почти всички нива на клетъчна функция.

Витамин D: Необходим за здравето на костите, витамин D често се абсорбира чрез излагане на слънчева светлина. Витамин D повишава здравето на костите и скелета. Тя също може да бъде добре за регулиране на клетките, орган система функция, и очите. Недостигът на витамин D е свързан с диабет, който може да окаже влияние върху зрението и очите. Тя може да се приема в добавка форма.

Витамин Е: Този антиоксидант може да помогне за предотвратяване или забавяне на появата на AMD и също така потенциално минимизиране на риска за катаракта. Естествени форми на витамин Е са по-полезни в добавка форма от синтетични такива. Можете да различите разликата въз основа на префикса върху етикета. Естествените форми на витамин Е са обозначени с „d-“ префикс, докато синтетичните форми ще имат „dl-“ префикс.

Омега-3 етерични мастни киселини: Мастни киселини като омега-3 често се срещат в риба и рибено масло. Те са били свързани с подобрена функция на имунната система и здравословно развитие на мозъка. Две от омега-3 мастни киселини (DHA и EPA) служат за подобряване на функцията на ретината и визуално развитие. Омега-3s може да помогне за подобряване на сухите очи и разграждане на ретината.

Лутеин и зеаксантин: Антиоксидантите и каротеноидите, разположени в очите, лутеинът и зеаксантинът помагат да се филтрират високоенергийните сини дължини на вълната на светлината, които могат да бъдат вредни за очите. Тялото ви не произвежда достатъчно от тези каротеноиди, които могат да бъдат намерени в зелени листни зеленчуци, така че хранителна добавка за очи може да помогне. Както лутеинът, така и зеаксантинът могат да помогнат да се сведе до минимум рискът за развитие на хронични очни заболявания като катаракта или AMD.

Цинк: Това хранително вещество може да помогне на тялото ви по-добре да абсорбира и използва витамин А. Цинк може да засили нощното зрение, както и да помогне на тялото си в производството на защитен пигмент меланин в очите. Твърде много цинк може да разстрои стомаха си и да предизвика проблеми, така че ще трябва внимателно да следи дозата.

Фитохимични антиоксиданти: Произведени от растения, тези химикали могат да имат антиоксидант и ползи за здравето. Тези химикали на растителна основа могат да засилят зрението и здравето на очите, както и да предотвратят очни въпроси, свързани със стареенето и дегенеративните очни заболявания.