Показване на 1–16 от 102 резултата

BioSil™ Коса, кожа и нокти 15 ml – Natural Factors

Original price was: 81.40 лв..Current price is: 65.15 лв..

BioSil™ Коса, кожа и нокти Natural Factors – 30 ml

Original price was: 103.40 лв..Current price is: 82.75 лв..

Moon Balance / Муун Баланс AquaSource – 60 Капсули

Original price was: 79.00 лв..Current price is: 71.00 лв..

Какво трябва да знаем за здравето на жените?

Жените имат много уникални опасения за здравето — менструални цикли, бременност, контрол на ражданията, менопауза — и това е само началото. Редица здравни въпроси засягат само жените. Нещо повече, мъжете и жените може да имат едно и също състояние, но различни симптоми. Много заболявания засягат жените по различен начин и дори могат да изискват отчетливо лечение.

Леченията за рак на гърдата включват отстраняване на засегнатата гърда (мастектомия), отстраняване на тумора и малко количество на заобикалящата тъкан (лумпектомия), лъчева терапия, химиотерапия, и хормонална терапия.

Кои са десетте основни въпроси по отношение на здравето на жените?

Рак: Две от най-честите видове рак, засягащи жените са рак на гърдата и рак на маточната шийка. Ранното откриване на тези ракови заболявания е от ключово значение за поддържането на жените в здравословно състояние.

Репродуктивно здраве: Проблемите със сексуалното и репродуктивното здраве са отговорни за една трета от здравните въпроси за жените на възраст между 15 и 44 години. Опасният секс е основен рисков фактор – особено сред жените и момичетата в развиващите се страни. Ето защо е толкова важно да получите услуги на 222 милиона жени, които не получават услугите за контрацепция, от които се нуждаят.

Майчиното здраве: Много жени се възползват от масивни подобрения в грижите по време на бременност и раждане, въведени още през миналия век.

ХИВ: Три десетилетия в епидемията от СПИН, именно младите жени понасят тежестта на новите ХИВ инфекции. Твърде много млади жени все още се борят да се защитят срещу сексуално предаване на ХИВ и да получат лечението, което изискват. Това също ги оставя особено уязвими към туберкулоза – една от водещите причини за смърт в страните с ниски доходи на жените 20–59 години.

Инфекции, предавани по полов път: Знаем колко е важно жените да се предпазват от ХИВ и инфекция с човешки папиломавирус (HPV), (най-често срещаната STI в света). Но също така е жизненоважно да се свърши по-добра работа за предотвратяване и лечение на заболявания като гонорея, хламидия и сифилис. Нелекуваният сифилис е отговорен за повече от 200 000 мъртвородени и ранни смъртни случаи на плода всяка година, както и за смъртта на над 90 000 новородени.

Насилие срещу жени: Жените могат да бъдат обект на редица различни форми на насилие, но физическото и сексуалното насилие – или от партньор, или от някой друг – е особено ненавистно. Днес една от всеки три жени под 50 години е преживяла физическо и/или сексуално насилие от партньор, или сексуално насилие от не партньор – насилие, което засяга тяхното физическо и психическо здраве в краткосрочен и дългосрочен план. Важно е здравните работници да бъдат нащрек за насилието, за да могат да помогнат за предотвратяването му, както и да предоставят подкрепа на хората, които го преживяват.

Психично здраве: Доказателства сочат, че жените са по-склонни от мъжете да изпитват тревожност, депресия и соматични оплаквания – физически симптоми, които не могат да бъдат обяснени медицински. Депресията е най-често срещаният проблем с психичното здраве за жените и самоубийството – водеща причина за смърт за жени под 60 години. Смята се за жизненоважно подпомагането на чувствителността на жените към психични проблеми, както и да им се даде увереност да търсят помощ.

Незаразни болести: През последните десет години около 4,7 милиона жени са починали от незаразни болести, преди да още да са навършили 70 годишна възраст — повечето от тях в страни с ниски и средни доходи. Тяхното загиване е в резултат на пътнотранспортни произшествия, вредна употреба на тютюн, злоупотреба с алкохол, наркотици и вещества, както и затлъстяване. Статистически погледнато, повече от 50% от жените са с наднормено тегло в Европа и Северна и Южна Америка. Подпомагането на момичетата и жените да приемат здравословен начин на живот отрано е от ключово значение за дълъг и здравословен живот.

Да бъдеш млад: Подрастващите момичета са изправени пред редица предизвикателства, свързани със сексуалното и репродуктивното здраве: ИПИ, ХИВ и бременност. Около 13 милиона подрастващи момичета (под 20 години) раждат всяка година. Усложненията от тези бременности и раждането са водеща причина за смъртта на тези млади майки. Мнозина страдат от последствията от опасния аборт.

Остарявайки: След като често са работили в дома, възрастните жени могат да имат по-малки пенсии и обезщетения, по-малък достъп до здравни грижи и социални услуги, отколкото техните колеги мъже. Комбинирайте по-големия риск от бедност с други условия на старост, като деменция, а възрастните жени също имат по-висок риск от злоупотреба и като цяло, лошо здраве.