Показване на 7 резултата

Орнитин е аминокиселина, която играе ключова роля в цикъла на уреята в човешкото тяло и не се използва директно за синтез на протеини. Тя помага за ефективното отстраняване на амоняка от тялото, трансформирайки го в урея, която след това се изхвърля чрез урината. Орнитинът се образува чрез разграждането на аргинин и е важен компонент в цикъла на уреята.

Какви са полезните му свойства за човешкия организъм?

Орнитинът подпомага естествения процес на детоксикация в черния дроб и помага за намаляване на натоварването върху този важен орган. Подобрява ефективността на изхвърлянето на токсини, което може да бъде особено полезно след консумация на алкохол или други вещества, които обременяват черния дроб, както и след лекарствен прием. Орнитинът също така е известен със своята способност да стимулира освобождаването на растежен хормон, което може да подпомогне възстановяването и регенерацията на тъканите, както и да увеличи метаболитната скорост.

Какви функции изпълнява в тялото?

Орнитин участва в няколко ключови функции:

  • Регулиране на цикъла на уреята: Помага за превръщането на амоняка в урея, която след това се изхвърля от тялото, което предотвратява натрупването на вредни вещества в организма.
  • Стимулиране на секрецията на растежен хормон: Орнитинът може да подпомогне физическото развитие и възстановяването на мускулните тъкани.
  • Подпомагане на метаболизма: Увеличава енергийното производство и метаболитната активност в тялото.

Какви видове добавки с орнитин има?

Орнитинът обикновено се предлага под няколко форми на добавки:

  • Капсули и таблетки: Тези форми предлагат лесен и точен начин за прием на орнитин.  
  • Прахообразна форма: Подходяща смесване с напитки или смутита, осигурявайки бързо усвояване на аминокиселината и дозирането ѝ. 

Защо да закупите орнитин от MagHerbs – онлайн магазин за хранителни добавки?

Избирането на орнитин от MagHerbs ви осигурява продукт на проверена марка – OstroVit, Haya Labs, NOW, Swanson или други според наличния асортимент. За лесно и удобно пазаруване с гарантирано качество и надеждна доставка изберете онлайн магазин MagHerbs. Работим с Еконт и Спиди за доставки.