Показване на 1–16 от 77 резултата

Магнезият е важна част от повече от 300 ензими, намерени в тялото ви. Тези ензими участват в процеси, които помагат да се регулират много телесни функции, включително производството на енергия, телесни протеини и мускулни контракции. Магнезият също играе роля в поддържането на здрави кости и здраво сърце.

Магнезият е основен минерал, което означава, че са необходими по-високи количества в сравнение с микро минерали, като цинк или желязо. Количеството магнезий, необходимо ежедневно, зависи от възрастта и пола на човека. Например, жените, които са на 19 и повече години (и не са бременни) се нуждаят от 310 до 320 милиграма (mg) дневно; като се има предвид, че мъжете на същата възраст следва да се стремят към 400 до 420 mg на ден.

Това е най-добре да получите хранителни вещества, като магнезий, от хранителни източници, когато е възможно, тъй като те предоставят други ползи за здравето. Много от храните, които са добри източници на магнезий са недостатъчно подконсумирани от повечето хора. Храни, богати на магнезий, включват зелени листни зеленчуци, пълнозърнести храни, боб и ядки. Млякото и киселото мляко също осигуряват магнезий, както и подсилените храни, като някои зърнени закуски.

Тъй като магнезиевите добавки могат да взаимодействат с някои лекарства, важно е да се обсъди необходимостта от хранителна добавка с доставчик на здравни грижи, преди да вземе един.

Хората с определени здравни състояния, като целиакия или диабет тип 2, могат да имат по-ниски нива на магнезий в диетите си. Работата с регистриран диетолог диетолог (RDN) може да помогне с управлението на тези условия. Плюс това, Един RDN може да разработи персонализиран план за хранене, който отговаря на вашите нужди от хранителни вещества.

Какво означава етикета върху магнезиви добавки?

Етикета на хранителна добавка магнезий декларира количеството на елементарен магнезий в продукта, а не теглото на целия магнезий-съдържащи съединение. Абсорбцията на магнезий от различни видове магнезиеви добавки варира.

Какви са ефектите от недостига на магнезий?

Магнезият играе много решаващи роли в тялото, като подпомагане на мускулната и нервната функция и производството на енергия. Ниските нива на магнезий обикновено не причиняват симптоми. Въпреки това, хронично ниски нива може да увеличи риска от високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, диабет тип 2 и остеопороза.

Къде се намира магнезият в човешкото тяло?

Приблизително 60% от магнезия е заключен вътре в скелетната система, което го прави значително отговорен за здравината и здравето на костите. Остатъкът се използва в клетките на меките тъкани, включително черния дроб, мускулите, сърцето и бъбреците и течността вътре в тези, известна като вътреклетъчна течност.