Показване на 1–16 от 35 резултата

Високоефективен витамин Д3 / Vitamin D3 – High Potency 1000 IU SWANSON – 60 капсули

Original price was: 12.90 лв..Current price is: 10.95 лв..

Високоефикасен витамин Д3 / High-Performance Vitamin D3 Swanson – 30 капсули

Original price was: 11.90 лв..Current price is: 10.10 лв..

COVID-19, болестта, причинена от новия тежък остър респираторен синдром коронавирус 2 (SARS-CoV-2), възникна през 2019 г. и зарази над 170 милиона души по света към 1 юни 2021 г. Както при срещата с други силно зарази вируси, имунната система се задейства и впряга своите механизми, за да изгради съответната краткотрайна и дълготрайна защита срещу патогена.

При боледуване от COVID-19 защитните сили на организма могат да се подобрят чрез широк набор от средства като витамин D, витамин С, цинк, билкови лекарства, пробиотици, мелатонин, селен и кверцетин. Приемът им задължително трябва да бъде по лекарско предписание, тъй като протоколите на лечение се изменят във времето поради новите мутации, които се появяват и  заради нови изследвания на медицинската и научна общност.

Магнезият и витамин К2 са друга комбинация, която може да подпомогне имунитета да се справи с инфекцията. Те оптимизират действието на слънчевия витамин D. Сред всички менахинони, менахинонът 7 или K2 MK-7 има най-добра бионаличност и най-дълъг полуживот. Тази форма се среща в продукта

Цинкът е друг минерал, който има място в арсенала от средства за справяне с COVID-19. Проведени са 17 проучвания върху близо 7 000 пациенти с COVID. Ефективността му срещу SARS-CoV-2 е между тази на витамин D и витамин С.

Мелатонинът също може да се приема за подобряване на защита от патогенни организми. Лабораторни и животински проучвания показват, че мелатонинът засилва имунния отговор, като увеличава пролиферацията и узряването на естествените клетки убийци, Т и В лимфоцитите, гранулоцитите и моноцитите.

Пробиотиците имат благоприятно въздействие върху различни механизми, включително способността им да повишават чревната бариерна функция, да предотвратяват патогенните бактериални движения и да модулират възпалението.

От растенията може да се използва ехинацея, която има имуностимулиращо действие. Ехинацеята действа чрез активиране на много критични клетки, участващи в здравословния имунен отговор на инфекция, като неутрофили, макрофаги, левкоцити, клетки естествени убийци (NK) и други химически пратеници за защита.