Показване на 1–16 от 227 резултата

100% Л-глутамин / L-Glutamine BIOTECH USA

36.00 лв.62.00 лв.

Какво е мускулна маса?

Казано по-просто, мускулна маса е количеството на мускулите в тялото си, включително скелетни мускули, гладки мускули, и сърдечни мускули.

Тя може да бъде измерена като част от общия ви състав на тялото, заедно с мастната маса и костната маса.

Скелетният мускул се състои от мускулни влакна, или миофибъри—всяка от които е единична мускулна клетка—които са обвързани заедно и обвити от съединителната тъкан, наречена епимизиум.

Приблизително 20-80 мускулни влакна са групирани заедно, за да образуват фасцикъл. Мускулите са разделени от съединителната тъкан извън епимизиума, наречен фасция.

Сухожилията свързват мускулите с костите.

Каква е разликата между чистата телесна маса и мускулната маса?

Тези термини често се използват взаимозаменяемо, но те са различни. Постно телесна маса включва мускулна маса—както и теглото на вашите органи, кости, кожа, и вода за тяло. По същество, това е всичко, с изключение на телесните мазнини. Мускулната маса се отнася само до теглото на мускулите ви.

Как измервате мускулната маса?

Мускулната маса може да бъде измерена в лекарски кабинет или клинична обстановка, като се използват разнообразни методи.

Преглед в Дневника на клиничната медицина изброява няколко метода, включително ИТМ—дефектен метод, защото може да подценява изчерпването на масата без мазнини—както и обиколката на мускулите на средата на ръката, биоелектрическия импеданс анализ, двуенергийната рентгенова абсорбтиометрия и компютърната томография.

Други възможности за измерване на мускулната си маса включват изчисляване на вашия процент телесни мазнини, използване на американска военна формула, или получаване на ЯМР. У дома процентът на мускулната маса може да бъде измерен чрез интелигентна скала, която изчислява състава на тялото.

Защо мускулите играят жизненоважна роля в здравето?

Всеки знае, че мускулната маса играе роля в повишена тренировка производителност, но тя може да играе роля в цялостното си здраве, също. В статия в Американския вестник за клинично хранене, „Недооценяваната роля на мускулите в здравето и болестите“, изследователите посочват, че мускулът играе важна роля в метаболизма на протеина на цялото тяло, което е особено важно, когато става въпрос за отговора на тялото ви на стрес–включително възстановяване от травма или заболяване.

Мускулната маса също може да играе важна роля за предотвратяването на определени състояния и хронични заболявания. В допълнение, набира мускулна маса може да ви даде повече енергия и по-силни мускули да изпълняват ежедневни задачи.

Как твърде ниско мускулно въздействие върху вашето здраве

За съжаление, ниска мускулна маса може да окаже отрицателно въздействие върху цялостното ви здраве. В статия за преглед в Аналите на медицината, озаглавена „Последици от ниска мускулна маса в целия континуум на грижи: повествувателен преглед“, авторите показват, че ниската мускулна маса може да има отрицателни ефекти в целия здравен континуум:

„Ниската мускулна маса е свързана с резултати като по-високи хирургични и постоперативни усложнения, по-дълга дължина на болничния престой, по-ниска физическа функция, по-лошо качество на живот и по-кратко оцеляване.“

Друго проучване, в PLoS One, отбеляза, че „мускулната маса посредничи асоциации на ИТМ с адипозитет и смъртност и е обратно свързан с риска от смърт.“

Какъв е рискът от Саркопения?

И мускулна загуба има тенденция да се увеличи, тъй като ние остаряваме. Sarcopenia, или свързани с възрастта мускулна загуба, започва на възраст 30—някои оценки казват, че започва още по-рано, на 25-и причинява загуба на мускулна от колкото 3 за да 5% на десетилетие. Нелекуваната саркопения, както и остеопорозата, могат да доведат до повишен риск от падания и фрактури.

В допълнение към възрастта, вашият пол, височина, и тегло може да играе роля в колко мускулна маса имате. Например, проучване в дневника на приложна физиология установи, че мъжете имат повече скелетна мускулна маса от жените, и че разликите между половете са по-големи в горната част на тялото.

Как растат мускулите?

Когато тренирате, по същество причинявате травма на мускулите си, а тялото ви работи за ремонт или замяна на увредените клетки.

По време на този процес травмата активира сателитните клетки —разположени извън мускулните ви влакна—които след това започват да се размножават.

Някои от тях предпазител към вашите мускулни влакна, за да образуват нови мускулни влакна и ремонт повредени такива, и дебелината и количеството на вашите мускулни клетки се увеличават.

Защо мускулната маса е добра за имунната система?

Защо? Множество проучвания отбелязват, че протеините в мускулната маса могат да бъдат използвани от имунната система за отговор на нараняване. В „Недооценената роля на мускулите в здравето и болестите“, авторите показват, че „промененият мускулен метаболизъм играе ключова роля в генезата и следователно превенцията, на много общи патологични състояния и хронични заболявания“.

Какви са ползите от мускулната маса?

Ако искате да растат мускулна или управление на мускулната маса, ние ще ви кажа за последиците за здравето на мускулите, обясни опасностите от свързани с възрастта загуба на мускулна, да се гмурнете в начини за измерване на мускулната маса, включително биоелектрически импеданс, и да ви даде съвети за постигане на висока мускулна маса.

Мускулът е по-плътен от мазнините, което означава, че ако сте увеличили нивата на активността си, но не губите тегло, това може да се дължи на факта, че добавяте чиста мускулна маса –положителна тенденция за вашето здраве в дългосрочен план.

Ако имате ниска мускулна маса, или искате да управлявате мускулна маса, какво можете да направите? Нека да разгледаме как се измерва мускулната маса, изследват ползите от нея, и да видим какво можете да направите, за да растат мускулна маса.

Вземете науката зад механизмите за растеж на мускулите и вижте значението им за вашето здраве

Как мускулната маса оформя вашето здраве?

Мускулите често се описват като „двигателя“ на тялото си ‘ s мазнини и калории изгаряне механизъм. Повишена мускулна маса може да доведе до по-малко телесните мазнини, по-силна имунна система, подобрени нива на енергия, и намален стрес.