Показване на 11 резултата

Хлъзгав бряст / Slippery Elm 400mg NOW – 100 Капсули

Original price was: 27.00 лв..Current price is: 22.00 лв..

Циститът е възпаление на пикочния мехур, обикновено причинено от инфекция на пикочния мехур. Това е често срещан тип инфекция на пикочните пътища, особено при жените, и обикновено е по-скоро неприятност, отколкото причина за сериозно безпокойство. Леките случаи често се оправят от само себе си в рамките на няколко дни. Някои хора обаче често страдат от този проблем и може да се нуждаят от редовно или продължително лечение. Основните симптоми на цистит включват:

  • Болка, парене или щипане при уриниране
  • Нужда от уриниране по-често от нормалното
  • Урина, която е тъмна или със силна миризма
  • Болка в корема
  • Чувство на общо неразположение

Рискът от инфекция на пикочния мехур се увеличава от фактори като инфекция на пикочните пътища, нараняване или дразнене на уретрата, прехвърляне на бактерии от ануса в уретрата и затруднено пълно изпразване на пикочния мехур поради бременност или увеличение на простатата. Жените са изложени на по-голям риск от цистит, тъй като уретрата им е по-къса от мъжката. Освен това отворът на уретрата при жените се намира в непосредствена близост до ануса, което предполага по-лесно пренасяне на бактерии.

Циститът обикновено преминава в рамките на няколко дни. В по-тежки случаи могат да се приемат антибиотици. Желателно е да се пият много течности като вода и плодови сокове и може да се приемат болкоуспокояващи като парацетамол или ибупрофен. А някои дарове на природата имат способността да подпомогнат оздравителния процес и да подпомогнат лечението на рекурентни инфекции на пикочния мехур. Такива билки са червена боровинка, полски хвощ, мечо грозде, бял равнец, златна пръчица и други.