Показване на 6 резултата

ZMA е хранителна добавка, състояща се от цинк монометионин аспартат, магнезиев аспартат, и витамин B6 широко използвани от спортисти, гимнастички и културисти. Има твърдения, че веществото може да повиши нивата на сила, засилване на хормон профили в тялото, и да помогне за осигуряване на по-дълбоки нива на REM сън.

ZMA не е тестостерон бустер. Въпреки че има добавената полза от подпомагане на спортистите да поддържат нива на този най-важен хормон на мускулна маса. Първична полза на минерала е, че това е най-ефективният начин за допълване на храненето с два много важни минерала, цинк и магнезий. Цинкът е основен минерал с антиоксидантни свойства. Той увеличава активността на много ензими в тялото, които са важни в много биохимични функции. Цинкът също е важен фактор в синтеза на протеини, процесът, водещ до възстановяване на мускулите и растеж. Магнезият също е основен елемент за тялото, важно за поддържане на сърдечно-съдовите заболявания, метаболитни скорост, и здравето на костите.

Как работят минералите Zn и Mg в организма?

Работейки заедно, тези елементи предлагат предимства в изграждането на силна физика и повишаване на физическата производителност. Много изследвания демонстрират, че тези два минерали помагат за засилване на размера на мускулите и силата, допринасят за загуба на мазнини, и допринасят за цялостното ни здраве и благосъстояние. Цинкът, особено, е известно, че поддържа здравословна метаболитна скорост, като по този начин поддържа благоприятно ниво на изгаряне на калориите. Тя също може да повиши имунната система, допринася за общото здраве.

Какви са функциите на минерала Цинк?

Спортистите по-специално могат да изпитат недостиг на цинк. Това вероятно се дължи на излишната загуба на минерала чрез пот по време на тежко обучение, и урина. Освен това цинкът може бързо да се изчерпва, тъй като се използва за изграждане и поддържане на мускулна структура и производителност, дори когато индивидът консумира диета доста над дневните изисквания на минерала. Допълването на вашата диета със ZMA е може би по-добре, въпреки че малко по-скъпо, след това допълване с прост цинк и магнезий, тъй като хелатната форма на минералите, съдържащи се в ZMA, се абсорбира по-лесно в тялото, а добавянето на витамин В6 ще направи магнезия по-лесно усвоен.

Още една добавена полза от ZMA е, че тя може да осигури по-дълбоки нива на REM сън, и по-дълбок сън предвижда засилено мускулна ремонт и растеж. Да не говорим за останалото и релаксацията, необходими за осигуряване на ново начало за тренировката на следващия ден.