Витамин Д3 / Vitamin D3 400IU - MagD3 MagHerbs 60 капсули

Витамин Д3 / Vitamin D3 400IU - MagD3 MagHerbs 60 капсули

MagD3 е иновативен продукт, осигуряващ 400 IU витамин Д3 - същата биологично активна форма на витамин Д, произведена от тялото в резултат на излагане на слънце.

6.20 лв. 8.90 лв. -30%
Производител:
Код на продукта: 3800501615010
Магически точки: 18
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 60
 • Дози на ден 1
 • Една доза 1 капсула
 • Разфасовка 60 меки желатинови капсули
 • Витамин D 400 IU

Описание

Нашите меки желатинови капсули с витамин Д са лесни за прием. Някои изследвания показват, че витамин D3 под формата на желатинови капсули е по-бионаличен от прахообразни или таблетни форми. Без изкуствени добавки и алергени.

Защо витамин Д е важен

Наричаме го витамин, но той всъщност е хормон, който влияе на повече от 3000 различни гена в тялото и на почти всеки тип клетка. Все повече проучвания разкриват свойствата на това хранително вещество, но засега проучванията показват следните ползи за здравето:

 • Холекалциферолът помага за регулиране и активиране усвояването на минерални хранителни вещества като калций и фосфор. Той служи и за регулиране на кръвното налягане и нивата на глюкоза;
 • Витамин D3 участва в регулирането на хормоните, свързани със стреса, и е доказано, че оптималните му нива помагат за справяне със състояния като сезонно афективно разстройство, депресия и тревожност;
 • Витамин Д действа като макрофаг в кръвта - това е категория големи, специализирани клетки, които са част от имунната система и атакуват чужди патогени. Той не само помага за защита срещу настинка и грип, но също така е доказано, че помага за предотвратяване на рак;
 • Нарастващият брой изследвания също така предполага, че витамин Д може да окаже частична роля в профилактиката и лечението на двете форми на диабет, както и на хипертония, непоносимост към глюкоза, множествена склероза и други медицински състояния.

За кого е подходящ MagD3

Витамин D3 помага за поддържане здравето на зъбите и костите, осигурява имунна подкрепа и насърчава здравословната мускулна функция. Витаминът е от изключително значение за всички групи хора - кърмачета, деца, юноши и възрастни. 

Продуктът може да се приема и от хора с по-високи нужди от витамин Д и / или дефицит по предписание на медицински специалист. Консултирайте се с лекар преди употреба. 

Някои групи хора са изложени на висок риск от дефицит на витамин Д и може да се нуждаят от по-високи дози и мониторинг на серум 25 (OH) D. Тези групи са:

 • Хоспитализирани лица;
 • Лица с ограничено ефективно излагане на слънце поради защитно облекло или постоянна употреба на слънцезащитни продукти;
 • Лица, които се изследват за остеопороза;
 • Индивиди със затлъстяване;
 • Лица, които използват някои лекарства (напр. антиконвулсивни лекарства глюкокортикоиди, антиретровирусни средства);
 • Наскоро лекувани от дефицит на витамин Д и изискващи поддържаща терапия;
 • Пациенти с чернодробно или бъбречно заболяване;
 • Пациенти с малабсорбция, включително възпалителни заболявания на червата и цьолиакия.

Какво е холекалциферол

Холекалциферолът е една от двете основни форми на витамин Д. Това е витамин, който тялото ви естествено синтезира в кожата по време на излагане на слънчева светлина. Когато не можете да си осигурите витамина по този начин или имате нарушения в абсорбцията му, приемът на добавка е алтернативен вариант, за да сте сигурни, че имате препоръчителните дневни дози вит. Д ежедневно.

Витамин Д3 е приблизително три пъти по-мощен от витамин D2, а също така се свързва с протеиновите рецептори в тялото много по-ефективно. Това помага да се поддържат нивата в кръвоносната система и по-ефективно да се повиши концентрацията в кръвта за оптимално здраве.

Витамин Д3 също така е по-бионаличен, което означава, че се преобразува и абсорбира по-бързо от тялото ви, за да се използва по предназначение.

Витамин D и D3 се обработват в тялото от черния дроб съответно до 25-хидроксивитамин D2 и 25-хидроксивитамин D3. Проучванията показват, че приемането на витамин D3 води до по-високи нива на 25D, което от своя страна води до по-голям принос към запасите от витамина в организма.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

1 капсула на ден, след хранене.